Nova vest
Tenis 2

8.6.2024.

21:08

"Nadrealan turnir za mene"

Poljska teniserka Iga Švjonket bila je zadovoljna posle nove titule na Rolan Garosu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Broj jedan na WTA listi je u finalu, koje je trajalo tek koji minut duže od sat vremena, savladala Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 6:1 za treću titulu uzastopno i četvrtu ukupno.

"Ovo mi mnogo znači, nadrealan turnir za mene, počev od onog meča sa Osakom u drugom kolu. Ponosna sam na sebe, očekivanja i pritisak su bili visoki, srećna sam što sam uspela da se izborim sa svime time", rekla je Švjontek.

Partija u finalu – savršena?

"Gledajući situaciju i činjenica da ima mnogo pritiska tokom finala, odigrala sam jako dobar meč. Doživela sam brejk na početku, ali posle je nivo bio visok. Odigrala sam prilično dobro, mada nije bilo lako kao što konačni rezultat pokazuje".

Ponovo je tema bio i meč sa Osakom u drugom kolu.

"Takve pobede kažu da uvek mogu da verujem u sebe, da mogu da pronađem igru čak i kada sam u velikoj nevolji. To mi daje samopouzdanje. Uvek dajem sve od sebe nezavisno od rezultata – nekad ću izgubiti, nekad pobediti, ali nema kajanja kada daješ sve od sebe", rekla je Poljakinja.

"Nisam bila osoba koja je oduvek mislila da će osvajati titule i biti prva na svetu. Lako se sećam te pređašnje osobe, ali to sad nema veze, svima je početna tačka drugačija. Uložila sam mnogo truda i napora kako bih bila prava u trenucima visokog pritiska".

Govorila je i u tome da je perfekcionista u životu?

"Kada radim bilo šta, želim da to radim 100 posto. Kada si perfekcionista, onda si to u svakoj sferi života. Svodi se na to da daješ maksimum stalno i da nekad ne možeš da se otreseš toga da mora da bude savršeno. To pomaže da se bude bolji, ali može da bude i teret, trudim se da pronađem ravnotežu. Nismo na terapiji, izvinite ".

Osvrnula se i na predstoječi Vimbldon.

"Imala sam i ideju da pripreme provedem na travi čak... Mislim da mi je svakom godinom lakše da se prilagodim na travu. Moram da nastavim sa radom, lakše mi je svake godine, a i moj trener je radio sa Radvanjskom, koja je bila sjajna na travi. To je veliki izazov. Možda bih imala više vremena da ovde izgubim rano, ali ne bih se menjala, ha-ha", poručila je Iga.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu