Nova vest
Tenis 2

7.6.2024.

23:32

Rud objasnio zašto se "ugasio" protiv Zvereva

Norveški teniser Kasper Rud otkrio je razlog slabije igre protiv Saše Zvereva nakon što je osvojio prvi set u polufinalu Rolan Garosa.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Prošlogodišnji finalista je poveo sa 6:2, ali je Zverev uzvratio sa 6:2, 6:4, 6:2 i prošao dalje. Naredni rival biće mu Karlos Alkarasa.

Rud je na konferenciji za medije kazao da je imao problema sa stomakom.

"Bilo je malo nesrećno. Dobro sam počeo. Sredinom, krajem prvog seta počeo sam da osećam neku nelagodnost, bol u stomaku. Tako da niasm mogao da zadržim intenzitet i energiju. To me je mučilo. Ograničilo me je, ako je to prava reč (smeh), da igram kako želim. Šteta. Ne mislim da je nešto ozbiljno ili nešto što će trajati dugo, ali pojavilo se u prvom setu. Osvojio sam prvi set, ali ni tada se nisam lepo osećao. Naredna tri seta su išla brzo jer je Saša igrao dobro, ali nisam mogao da igram intenzitetom kojim sam želeo, na to je uticao stomak. Ne želim da tražim izgovore, ali frustrirajuće je i razočaravajuće", rekao je Rud.

Sličan problem imala je i Arina Sabalenka tokom polufinala protiv Mire Andrejeve.

"Video sam, gledao sam taj meč, Sabalenku. Ona je takođe izgledala malo loše. Nisam siguran da li se nešto dešava, mislim da ne, jer mislim da smo samo ona i ja. Možda je samo nesrećni slučaj. Možda je to nešto što sam 'pokupio' na večeri sinoć, možda je od doručka jutros ili nešto što sam ranije pojeo. Nemam odgovore, ali sam razočaran što se desilo baš danas. Zašto nije bilo juče ili prekjuče kada sam bio slobodan. Nesrećan slučaj. Zaista sam se radovao meču. Dobro sam počeo, ali nisam mogao da nastavim tako nažalost. Da, nesreća", dodao je on.

Zverev igra sjajno u poslednje vreme.

"Mislim da igra na najboljem nivou. Moraće on da govori u svoje ime. Dobro je servirao. Možda nisam riternirao sjajno, ali je pogađao vrlo dobro, servis prilično, sa osnovne linije takođe. Bio je čvrst sa obe strane, dobar je sa osnovne linije. Ima sve što je potrebno za dobru igru na šljaci. U poslednje dve, tri, četiri nedelje igra svoj najbolji tenis. Da li igra tenis života nisam siguran, ali u poslednje vreme sigurno", zaključio je Rud.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

8 h

Novo Sport Video Menu