Nova vest
Tenis 12

7.6.2024.

20:37

Siner: Razočaran sam

Italijanski teniser Janik Siner bio je razočaran nakon eliminacije u polufinalu Rolan Garosa.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Od Sinera je bolji bio Karlos Alkaras posle preokreta – 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3, posle malo više od četiri sata igre.

"Mislim da je bio sjajan meč, igrao je bolje u ključnim trenucima i to je presudilo. Razočaran sam time kako se završilo, ali sve je to deo mog napretka. Gledajući kakvo je stanje bilo pre turnira, srećan sam, ali sada sam razočaran. Trudiću se da napredujem, već jesam u odnosu na prošlu godinu. Igraćemo ovde i za Olimpijske igre", rekao je Siner i dodao:

"Bilo je mnogo tenzije, malo i grčeva. Sada se malo bolje nosim sa takvim situacijama, ranije nisam uspevao. Nisam bio zabrinut u vezi sa svojim telom. Kuk je bio OK. Kako vreme u meču protiče, jasno je da mi desni kuk nema snagu kao levi, ali to je sada normalno, pogotovo posle dva i po do četiri seta. Ipak, to nije izgovor, kretao sam se dobro i osećao sam se dobro na terenu".

Alkaras sada vodi sa 5-4 u pobedama protiv Sinera.

"Mislim da dobro izučavamo igru onog drugog, vidi se da ima i malo tenzije, polako se bolje upoznajemo. Svaki put očekujemo izvesne stvari, ali i pravimo neke drugačije izbore. Tako će i sledeći put biti drugačije, ali zavisi i od podloge, da li igramo na dva ili tri dobijena seta, i to je veoma važno", kazao je Siner.

Alkaras će u finalu igrati sa boljim iz duela Zverev – Rud.

"Uvek volim da gledam tenis. Ako budem imao vremena, pogledaću malo finala. S druge strane, teško je gledati kada se izgubi u polufinalu, bolno je, jer znaš da si mogao da budeš tamo. Kada se izgubi u početnim rundama, onda je drugačije, onda gledaš", istakao je Italijan.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu