Nova vest
Tenis 15

7.6.2024.

20:56

Rolerkoster budućnosti – Alkaras pokazao da je (veći) šampion VIDEO

Rezultatski neizvesno, po igri – onako. Tako je izgledao dvoboj Janika Sinera i Karlosa Alkarasa u polufinalu Rolan Garosa.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Pet setova, više od četiri sata zaista dobrog tenisa, ne i vrhunskog, reklo bi se, kao što se možda očekivalo u susretu predvodnika nove generacije.

Više faktora uticalo je na kvalitet igre. Ne treba kritikovati i reći da je bio loš, ali neki prethodni međusobni dueli obilovali su boljim potezima dva mlada asa.

Alkaras je izašao kao pobednik, iako nije mogao gore da započne meč na "Šatrijeu" – 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Španac je tako poveo sa 5-4 u pobedama. Karlitos je naneo Janiku drugi poraz u međusobnim duelima, ukupno tek treći u ovoj sezoni.

Delovalo je na momente, naročito posle prvog i trećeg seta, da je Siner kalibar za možda čak i titulu ovde, ali je Alkaras pokazao da je veliki šampion, uprkos tome što mu je tek 21 godina.

Statistika nije najbitnija stvar, ali može da pokaže neke činjenice. Jedna od njih je da je Karlos fantastičan kada se "lomi", naročito na Grend slemovima.

Izvor: B92.sport

Momak iz Mursije sada ima skor 11-1 u petom setu na najvećim turnirima, dok je Siner "u minusu", na 6-8. Šest od sedam poslednjih poraza na Grend slemu, Siner je doživeo upravo posle pet setova, što je jasan pokazatelj da mu glava u tim momentima možda i najjača strana.

Treba se ograditi i podsetiti da je Siner prvu i do sada jedinu titulu na Grend slemu, onu u Melburnu ove godine, osvojio posle preokreta protiv Danila Medvedeva, koji je imao vođstvo od 2-0.

Iako Karlosova i Janikova igra nije bila na vrhunskom nivou, ona je bila dovoljno dobra da navijači, njih 15 hiljada na Centralnom terenu Rolan Garosa, budu zadovoljni.

Ovaj okršaj je zaista podsetio na nekadašnje koje su vodili Novak Đoković i Rafael Nadal ovde. Ponavljam, ne po kvalitetu tenisa, već generalno – atmosferi, "hajpu" što kažu Amerikanci, važnosti, neizvesnosti...

Utiske sa ovog meča iz Pariza nam javlja Milan Tomić.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

8 h

Novo Sport Video Menu