Nova vest
Tenis 28

8.6.2024.

10:02

"Novak može da zaigra i na Vimbldonu"

Poznati srpski doktor Goran Rodić tvrdi da bi Novak Đoković mogao da zaigra već na Vimbldonu.

Izvor: RTS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je u razgovoru za RTS rekao da najboljeg svetskog tenisera očekuje oporavak od tri nedelje.

"Urađena je artroskopija. Ona spada u male, slabe hirurške metode. U telo se ulazi sa dve rupice sa kamerom i sa hirurškim instrumentima i onda lekar vidi sve u kolenu što ne valja. Nama je saopšteno da je od svega što u kolenu ima, a mnogo toga ima, stradao samo unutrašnji meniskus. U odnosu na nevolje koje koleno može da donese, to spada u blaže povrede i prognostički je najbolje moguće stanje", poručio je Rodić. 

On je dao zanimljiv primer nekadašnjeg fudbalera Milana i reprezentacije Italije, Franka Barezija, sa Mindijala 1994.

"Barezi se povredio na početku turnira, ali je na kraju odigrao finale. Italija je igrala finale i on ne da je odigrao ceo meč, nego je igrao i produžetke, 120 minuta. To je tada bila top vest jer niko nije znao šta je to. Pre tačno 30 godina. On je posle 23 dana od momenta kada je operisan igrao".

Rodić dalje kaže da je povreda meniskusa veoma česta povreda kod sportista. 

"Dobra vest je da u 90 odsto slučajeva ne traži hiruršku intervenciju. Možda i ova Novakova povreda nije zahtevala hiruršku intervenciju, međutim mi koji se bavimo pregledima sportista predložimo ako je u pitanju borba sa vremenom da se to reši hirurški jer je onda rehabilitacija nešto brža. To ide Noletu u prilog. Ja pretpostavljam da je u njegovoj glavi Vimbldon, ja se tome nadam. Ima primera, imate Nemanju Gudelja iz Sevilje koji je imao sličnu situaciju i on je bio odsutan samo 19 dana", smatra Rodić, koji dodaje i da je Novak napravio dobar izbor da zahvat obavi u Francuskoj.

"Francuska je poznata po ortopediji. Uopšte ne sumnjam da je Nole kao najbolji sportista sveta bio u rukama najboljih lekara. Mada sam ja ubeđen da bi on i u rukama naših stručnjaka bio dobro. Zašto je to urađeno tamo? Zbog vremena. Svako čekanje, ne u danima, nego u satima prolongira rehabilitaciju. Bilo mu je teško sigurno", zaključio je Rodić. 


 

Podeli:

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

3 h

Novo Sport Video Menu