Nova vest
Tenis 27

7.6.2024.

11:18

Đoković će na teren pre Olimpijskih igara?

Novak Đoković je u procesu rehabilitacije posle operacije meniskusa, a mediji u Francuskoj se bave time gde će i kada zaigrati.

Izvor: Ekip

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tako je "Ekip", koji je dan ranije preneo kako se Novak operisao u Parizu po savetu poznatog rukometaša rodom iz Niša, Nikole Karabatića, otišao korak dalje i tvrdi da neće igrati na Vimbldonu.

Međutim, ne zato što se dotle neće oporaviti, već zato što po njima, neće želeti da rizikuje.

Po njima, Novakov sledeći turnir biće na šljaci, u julu i to u Hamburgu!

"Đoković je hteo da se pozabavi ovim najhitnijim stvarima u trci sa vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je broj jedan, koji je odustao od ovog turnira, naciljao da se vrati već na Vimbldonu (1-14 jul). Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija koja se redovno sprovodi i na običnim smrtnicim deluje da su Novakove ambicije malo prevelike. Jer ako bi Novak danas stao na desnu nogu, trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka. Naravno, ovde govorimo o izuzetnom sportisti koji je sposoban da igra više od tri meča povređen na maksimalnoj dozi lekova protiv bolova, u situaciji kada bi običan smrtnik jedva mogao da hoda. Ali ideja da se vrati na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula sa Olimpijskim igrama od 27. jula u planu deluje razumnija", piše "Ekip".

Otuda, veruje se da će preskočiti Vimbldon.

"Vimbldonska trava nije najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana. Rodžer Federer može da posvedoči o ovome, pošto je on definitivno poklekao ispred Huberta Hurkača u čevrtfinalu u Londonu 2021. godine, što mu je bio poslednji meč u karijeri. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu, sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato. Jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri", zaključuje se u tekstu francuskog sportskog dnevnika. 

Podeli:

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu