Nova vest
Tenis 13

4.6.2024.

17:29

Siner preko Dimitrova do prvog polufinala na Rolan Garosu i mesta broj jedan

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u svoje prvo polufinale na Rolan Garosu.

Srđan Novaković
Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Siner je do pobede protiv Grigora Dimitrova stigao posle tri seta (6:2, 6:4, 7:6) u meču koji je trajao .

Ovo je prvo polufinale za mladog Italijana na drugom Gren slemu sezone. 

Pošto se Novak Đoković povukao sa Rolan Garosa, Janik Siner će tako od ponedeljka postati prvi teniser sveta. 

Dobro je počeo svoj meč Dimitrov, prvi gem je osvojio bez izgubljenog poena, sa druge strane siguran je bio i Siner. 

Ali u trećem gemu Bugarin je počeo da greši, što je Siner iskorisio i već tad je stekao prednost u prvom setu. Dimitrov je u ovom gemu napravio čak četiri neiznuđene greške, koje su ga skupo koštale. 

Profimedia

Posle toga gema je Siner lagano rešavao gemova na svoj servis. A na gemove Grigora Dimitrova se vodila velika borba, nije Siner na servis Bugarina uspeo da iskoristi tri vezane brejk lopte, ali je zato u nastavke gema uspeo da napravi još jedan brejk. 

Siner je uspeo da ovaj set privede kraju, jedino što je Dimitrov uradio, to je da je uspeo da prekine seriju od pet gemova u nizu Janika Sinera. Italijan je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:2. 

I drugi set je počeo u istom ritmu. Siner je odmah došao do brejka, koji je potvrdio u narednom gemu, u tim trenucima kao da Dimitrov nije postojao na teren. Publika je u trećem gemu pružila podršku da se nekako vrati u meč, i deluje da je u tome pomalo i uspeo. 

Podigao je blago nivo igre Dimitrov, prestao toliko da greši i sve je lakše dolazio do poena i gemova, na svoj servis. 

Publika je definitivno uticala da Dimitrov zaigra dosta bolje, ali to nije bilo dovoljno da vidimo neku veću dramu na servis Janika Sinera. 

Posle tog gema pa sve do kraja drugog seta nismo videli nijedan brejk. Obojica su bili sigurni na svoj servis, pa je tako Janik Siner došao do drugog seta rezultatom 6:4.

Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Najbliži brejku Grigor Dimitrov je bio u drugom gemu trećeg seta, kada je po prvi put stigao do brejk lopti, nažalost po njega nije uspeo i da napravi brejk, Siner je svojim drugim servisa na kraju nekako uspeo da se spasi i dođe do prvog gema u trećem setu. 

Ali očigledno je da Dimitrov u tim trenucima meča zaigrao znatno bolje. To se vidi i po gemovima na svoj servis, koje je sve lakše dobijao. 

I ovaj set je do devetog gema bio izjednačen, gde se vodila velika borba, ali se presudni trenutak desio u devetom gemu, kada je Siner napravio brejk, posle kojeg je došao na gem od plasmana u polufinale. 

Na kraju je treći gem rešen u taj-brejku, koji je Siner dobio sa 7:3. 

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA.

Ipak, šta god da bude na ovom meču, sigurno je da je vest dana u Parizu već objavljena:

Završeno

13:31

Semafor
  2:6, 4:6  
Rolan Garos, četvrtfinale SET GEM
Dimitrov 0 6
Siner 2 6

17:21

2:6, 4:6, 6:7 – Pobeda Sinera

1:0 – Greška Sinera 
1:1 – Dobar servis Italijana
2:1 – Siner dobar na mreži
3:2 – Pasing šot Italijana
4:2 – Novi poen
5:2 – Odličan servis 
6:3 – Meč lopte 
7:3 – Pobeda Janika Sinera 

17:14

2:6, 4:6, 6:6 – Idemo u taj–brejk

Po poen za svakoga na startu 12. gema u trećem setu. Obojici igrača u ovom momentu smeta vetar, koji veoma jako duva u ovim trenucima, u ovom gemu smo stigli do 30:30. 

Siner je došao do 40:30, i na kraju do taj-brejka. 

17:08

2:6, 4:6, 6:5 – Vodi Dimitrov

Osvojio je Siner prvi poen u sledećem gemu, imao je Italijan 15:30, ali je onda Italijan upao u seriju grešaka, pa je Dimitrov stigao do gem lopte. Nije uspeo da je iskoristi, pa smo gledali novu dramu, ali na kraju gem je otišao u korist Bugarina koji je opet došao do prednosti u ovom setu. 

17:03

2:6, 4:6, 5:5 – Vraća se Dimitrov

Loše je Siner počeo ovaj gem, bilo je 0:30 međutim Siner je onda počeo da greši i Dimitrov je stigao do dve vezane brejk lopte. A prvu je iskoristio. 

17:00

2:6, 4:6, 4:5 – Brejk Sinera

Problemi za Dimitrova u devetom gemu, Siner je imao dve vezane brejk lopte, i pravi brejk Siner, koji će sada servirati za meč. 

16:59

Profimedia

16:55

2:6, 4:6, 4:4 – Brz gem za Sinera

Pogrešio je Grigor Dimitrov u prvom poenu, potom je Siner došao do drugog poena, a onda je Italijan došao do tri vezane gem lopte. 

16:49

2:6, 4:6, 3:3 – Novo izjednačenje

Za malo je Dimitrov promašio bekend paralelu, koja je donela Sineru 30:0, na kraju je Siner došao do gema i novog izjednačenja.  

16:44

2:6, 4:6, 3:2 – Dimitrov siguran

Dobro je služio servis Grigora Dimitrova u ovom gemu, došao je do novog asa, menjao je često ritam u poenu, pozivao je Sinera na mreži i tako dolazio do poena. Onda je Siner preko loba došao do novog poen na servis Dimitrova, ali je Bugarin u narednom gemu došao do novog gema. 

16:38

2:6, 4:6, 2:1 – Siguran gem za Dimitrova

Sada je Dimitrov siguran na svoj servis, sve lakše dolazi do poen i do gemova, zasada samo na svoj servis, ali ako ovako bude nastavio možda stigne i neki brejk. 

16:29

2:6, 4:6, 1:1 – Siner se suočavao sa brejk loptama

Dve neiznuđene greške Sinera u gemu u kome je servirao, ali je Italijan to uspeo da neutrališe, u ovom gemu smo imali 30:30, imao je Dimitrov mnogo sreće u ovom gemu, poslužila ga je mreža, a posle je stigao i do prve brejk lopte. 

Uspeo je Siner da spasi brejk loptu, ali nikako nije mogao da ubaci prvi servis, zato je morao da osvaja poene na drugi i na kraju dođe do gema koji je trajao skoro osam minuta. 

16:21

Profimedia

16:21

2:6, 4:6, 1:0 – Gem za Dimitrova

Imao je Siner novu priliku za brejk, kao da je Dimitrov vratio onu igru pred kraj prvog seta, ponovo je Siner lagano dolazio do poena na servis Bugarina, ali je Dimitrov u odsudnim trenucima pogađao prve servise, koji su ga u nekom momentu spasili. 

Nije Siner iskoristio ni drugu brejk loptu, ali Dimitrov jeste svoju prvu gem loptu. 

16:16

2:6, 4:6 – I drugi set ide Sineru

Otvorio je Siner ovaj drugi set dobrim servisom, onda su Italijana poslužile i linije. I Siner je uspeo da osvoji gem koji mu je doneo vođstvo od 2:0 u setovima. 

16:11

2:6, 4:5 – Dimitrov produžio drugi set

Kakva greška Dimitrova, promašio je otvorenu paralelu. Potom je sve to nadomestio dobrim servisom, nastavio je Dimitrov u istom ritmu, došao je potom i do treće poena i nizu. 

Međutim onda je stao, pa je Siner došao do naredna dva poena, ali je Dimitrovu servis pomogao u pravom trenutku i nekako je Dimitrov došao do gema i ostao u drugom setu. 

16:03

2:6, 3:4 – Gem za Bugarina

Nekolicina sjajnih poena u uvodnim minutima ovog gema. Bugarin je imao 30:15, ali je onda usledila druga dupla servis greška, posle koje je Siner došao do brejk lopte. 

Ali je gema ipak stigao Dimitrov i tako i dalje zadržao šanse da dođe do preokreta u drugom setu. 

15:56

2:6, 2:4 – Novi gem za Sinera

Ovo je sad neki drugi Dimitrov, uspeo je da osvoji prvi poen u ovom gemu na servis Sinera, ali kao i u prethodnom gemu, to nije pravilo opasnost po Sinera, koji je uspeo da dođe do gema na svoj servis i tako nastavi da održava prednost brejka. 

15:54

2:6. 2:3 – Lagani gem za Dimitrova

Malo je podigao nivo igre Grigor Dimitrov, sada dosta lakše dolazi do poena na svoj servis. Posle prvog gema u meču, ovo je posle toga najlakši gem koji je uzeo. 

15:47

2:6, 1:3 – Siner održava prednost

Ne sme Dimitrov da propušta ovakve prilike, sada je ipak posle intervencije glavnog sudije došao do poena, pogodio je forhend paralelu. 

Odlično Dimitrov neutrališe servise Sinera, ali šta to vredi kada onda pogreši u nekom čistom udarcu.  Siner od starta meča koristi svaku priliku koju mu Bugarin omogući. 

Počeo je da radi i bekend Dimitrova, koji ga do sada nije služio kako treba, došli smo do prvog izjednačenja kada je na servisu Siner. 

Ali Italijan nije dozvolio Bugarinu da dođe do brejk lopte. 

15:47

2:6, 1:3 – Siner održava prednost

Ne sme Dimitrov da propušta ovakve prilike, sada je ipak posle intervencije glavnog sudije došao do poena, pogodio je forhend paralelu. 

Odlično Dimitrov neutrališe servise Sinera, ali šta to vredi kada onda pogreši u nekom čistom udarcu.  Siner od starta meča koristi svaku priliku koju mu Bugarin omogući. 

Počeo je da radi i bekend Dimitrova, koji ga do sada nije služio kako treba, došli smo do prvog izjednačenja kada je na servisu Siner. 

Ali Italijan nije dozvolio Bugarinu da dođe do brejk lopte. 

15:44

2:6, 1:2 – Dimitrov pokazuje znake života

Dimitrov kao da ne postoji na terenu, sada je svoj drugi gem u drugom setu na svoj servis krenuo sa dve neiznuđene greške, sa 15:30, ali je Grigor uz pomoć publike koja mu je pružala veliku podršku uspeo da se vrati u gem, koji je na kraju i dobio. 

15:42

2:6, 0:2 – Novi gem za Sinera

Počeo je Siner gem sa 0:15, ali nije bilo nikakve opasnosti po Sinera, koji svojim servisima brzo vratio prednost u gemu. Na sve to su se nadovazele nove greške Dimitrova i Siner je došao do dve gem lopte. Prvu je iskoristio i došao do prednosti od 2:0 u drugom setu. 

15:40

EPA-EFE/YOAN VALAT

15:34

2:6, 0:1 – Siner brejkom otvara drugi set

Nastavio je Siner da pogađa linije, Dimitrova je to krenulo da nervitra, i ovaj gem na servis Bugarina je bio sa brejk loptama za Italijana, koje je iskoristio i došao do brejka na startu drugog seta. 

15:30

2:6 – Prvi set osvaja Janik Siner

Nastavio je Siner da bude bolji u dugim poenima, dobro ga je služio i servis. I došao je Siner do tri vezane set lopte, posle kojih je došao do vođstva u setovima u ovom četvrtfinalu. 

15:27

2:5 – Dimitrov produžio prvi set

Nastavila se serija poena Janika Sinera u ovom gemu koji Dimitrov je prekinuo posle devet poena zaredom što je izgubio, dosta su mu pomogle i sada greške Italijana, koji se trudio da u ovom gemu igra dosta duboke lopte. 

Nije Dimitrov imao ni sreće u ovom gemu, jer je u jednom poenu loptica pogodila vrh mreže i na kraju je Italijan zbog toga osvojio poen. 

Ali to nije omelo Dimitrova, koji je prekinuo niz od pet gemova u nizu Janika Sinera i tako je Bugarin produžio prvi set. 

15:16

4:1 – novi brejk Sinera

U veliki je problem upao Dimitrov, koji je nastavio da ređa greške. U ovom gemu je napravio i svoju prvu duplu servis grešku, te poklone je Siner znao da iskoristi i ubrzo je došao do tri vezane brejk lopte. Prvi nije iskoristio, spasio je potom i drugu Bugarin, sve tri brejk lopte je spasio Dimitrov, ova poslednja je bila posle najboljeg poena od starta meča. 

Potom je Siner počeo da greši, izbacio je forhend u aut, ali ni Dimitrov nije uspeo da posle tog poena završi gem. Ovo je bio najduži gem od starta meča, koji je dobio Janik Siner i taok je napravio dupli brejk koji ga u znatnoj meri približava osvajanju prvog seta. 

15:14

3:1 – Siner potvrdio brejk

Odigrao je Siner nekoliko neverovatnih poena u ovom gemu, nastavio je Dimitrov sa greškama i Siner je bez problema potvrdio brejk. 

15:12

Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

15:06

2:1 – brejk Sinera

Krenuo je gem neiznuđenom greškom Dimitrova iz forhenda, Bugarin se ispravio u narednom poeni koji je dobio posle vinera. Prvi malo duži poen od starta meča je dobio Siner, tako da smo i u ovom gemu imali 30:30. Potom velika greška na mreži Dimitrova i Siner je došao do prve brejk lopte. 

Ipak Siner nije uspeo da iskoristi ovu priliku, Grigor je ostao i dalje u gemu. Odmah je usledila i druga brejk šansa, Italijan je znatno agresivniji u ovom gemu, i u narednom poeni i napravio je brejk. 

15:00

1:1 – Siner se upisuje na semafor

Posle dva sjajna uvodna poena u prvom gemu na servis Janika Sinera, gde je Dimitrov pokazao da u dobrom raspoloženju je započeo ovaj meč, Siner je krenuo i da greši, pa smo tako u gemu imali 30:30. Onda je Siner odradio jedan perfektan dropšot, koji mu je doneo gem loptu, a onda i gem. 

14:57

Prvi gem

Prvi na servisu je bio bugarski teniser. I bio je više nego siguran, dobro ga je služio servis i dobio je prvi gem bez izgbubljenog poena. 

14:40

Na terenu su

Janik Siner i Grigor Dimitrov su izašli na teren stadiona Filip Šatrije, kreće zagrevanje pred meč, tako da nas za jedno pet minuta očekuje start meča. 

13:41

Najbolji rezultat

Janik Siner bi eventualnom pobedom nad Dimitrovim ostvario svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu, nikad Italijan nije igrao u polufinalu otvorenog prvenstva u tenisu u Parizu. 

I Dimitrov igra za svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu, ovaj plasman u četvrtfinale je najbolje dostignuće u Parizu, a plasman u polufinale bi bio novi najbolji rezultat na drugom Gren slemu sezone. 

13:39

Program mečeva

Ovaj meč je treći na programu na stadionu Filip Šatrije. 

13:36

Broj jedan

Italijanski teniser ima šansu da posle Rolan Garosa bude prvi teniser sveta. Za to mu je neophodno da se plasira u finale ili da Novak Đoković ne dođe makar do polufinala. 

13:34

Međusbni mečevi

Siner i Dimitrov su do sada odigrali ukupno četiri meča, Trenutni rezultat je 3:1 za Italijana, koji je slavio na poslednja tri meča, dok je Dimitrov pobedio na njihovom prvom međusobnom meču, koji se igrao 2020. godine. 

Poslednji meč je odigran krajem marta ove godine u finalu Mastersa u Majamiju, gde je Siner bio bolji sa 6:3, 6:1. 

13:31

U odličnoj formi

I Dimitrov, kao i Siner su do ovog meča izgubili samo jedan set na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa. Obojica igraju u dobroj formi i očekujemo jedan dobar meč .

13:30

Dobro došli

U ovom lajv blogu ćemo pratiti sva dešavanja sa prvog mela četvrtfinala Rolan Garosa između Janika Sinera i Grigora Dimitrova. 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu