Nova vest
Tenis 1

3.6.2024.

15:25

Sabalenka upitana o Novaku i rasporedu: “Sje*an je”

Beloruska teniserka Arina Sabalenka logično da je nezadovoljna kada raspored na turnirima nije adekvatan, pa se mečevi završavaju kasno posle ponoći.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Takav slučaj imao je Novak Đoković, koji je u meču trećeg kola Rolan Garosa Lorenca Muzetija savladao posle pet setova, u 3.07 ujutru.

"Završila sam oko dva ujutru na jednom turniru nedavno. Teško je kada se završi tako kasno. Raspored je sje*an, ne znam koju reč da iskoristim. Morate da napravite novi raspored. Bilo mi je okej, volela bih da sam završila ranije, išla na večeru, da ne idem u krevet tako kasno. Kada se meni desilo, išla sam oko četiri u krevet i spavala do podne. Bilo mi je okej jer smo imali slobodan dan, pa da se spremim. Ako me pitate šta bih više volela, više bih volela u podne nego u ponoć", rekla je Sabalenka.

Arina je uporedila turnire koji traju nedelju dana sa Grend slemovima, koji su dvosedmični.

"Slemovi su cilj za sve, svi osećaju taj pritisak, intenzivniji su. Iskustvom sam naučila kako da se nosim sa tim pritiskom, fokusirana sam, osećam taj pritiskom. Kada imam slobodan dan isključim se, idem da se zabavljam, zbog mentalnog zdravlja. Sve zavisi kako raspodeliš energiju."

Sabalenka je pre godinu i po dana osvojila prvi Grend slem, u Melburnu, da bi isto učinila i ovog januara.

"Dobro ptitanje, daje ti dosta dobrih stvari. Ceo život radiš dobre stvari, kada konačno ostvariš cilj daje ti toliko samopouzdanja i vere u sebe. Bez obzira na sve situacije kroz koje prolaziš u životu, dolaziš do cilja, to je dobro. Kada se mučiš sa nečim u životu, podsetiš se na taj momenat, da ćeš naći rešenje. Dobra stvar je da možeš sebe da podsetiš na to."

Prokomentarisala je trijumf Ige Švjontek od 6:0, 6:0 nad Potapovom.

"Gledala sam taj meč i pomislila sam 'vau' to je neki novi nivo, bilo mi je žao Anastasije. Iga je igrala sjajno. Razmišljala sam da li mogu da uradim nešto slično, ali nisam htela. Shvatila sam da je to njen svet, ti 'krompirići' su Igini, ja ću da budem finija prema protivnicama", istakla je Arina.

Sabalenka će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Gračeva – Andreeva.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu