Nova vest
Tenis 399

3.6.2024.

23:20

Epska pobeda Đokovića; Vilander u šoku; Novak o povredi, predaji, uslovima

Novak Đoković se plasirao u četvtfinale Rolan Garosa i nakon toga održao prilično opširnu konferenciju za medije.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Imago/ChrysleneCaillaud/Panoramic

Posle velikog preokreta i maratona pobedio je Fransiska Serundola, 27. na svetskoj listi, 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 posle četiri sata i 38 minuta igre.

Usput je Novak oborio još jedan rekord koji je do sada držao Rodžer Federer.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Kaspera Ruda i to će biti repriza prošlosezonskog finala.

Posle meča je na konferenciji za medije najavio da bi mogao da preda četvrtfinalni meč, ali da će tu odluku tek doneti.

Takođe, nije želeo ni u koga da upire prstom zbog lošeg terena i svoje povrede kolena, iako je više puta ukazivao na stanje šljake na "Šatrijeu".

Sve detalje sa meča na stadionu "Filip Šatrije" mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.  

Završeno

14:49

  6:1, 5:7, 3:6, 7:5,  6;3  
Turnir SET  
Đoković 3  
Serundolo 2  

22:59

Gotova konferencija

Novak je završio dugo obraćanje.

22:57

Rekord – 370. GS pobeda

"Lepo je kad čuješ da si rekord oborio. Odavno sam krenuo da pišem svoju istoriju, na to sam usredsređen. Pisanje istorije sporta i rekordi su nešto što ja želim i nemam problem da javno izgovorim. Drago mi je da je još jedan rekord pao. Idemo po nove"

22:56

Da li postoji šansa da preda četvrtfinale?

"Postoji šansa. Zavisi od ozbilnosti povrede, koliko je štete naneto. Nije više u mojim rukama to. Da se pomolim da sve bude kako treba. Večeras, sutra ujutru, probaću da uradim još neke stvari da se ubrza oporavak. Ne može mnogo da se promeni, koleno je koleno, možda i glavni zglob. Šta možeš da uradiš sa kolenom? Sa nekim mišićima koje sam 'cepao' tu i hajde, donekle si mogao nešto da uradiš, ali koleno... Jedno je mišić, a drugo je koleno. Metod i pristup oporavku je drugačiji. Nikad nisam imao velikih problema sa kolenom. Možda 2011, ali sam normalno igrao, na puno turnira učestvovao. Drugačije je tada, imao sam 24 godine. Zahvalan sam što imam telo koje me služi, iako se češće dešavaju ovakve povrede i incidenti neplanirani. Mogu da se pohvalim da sam imao toliko dugu karijeru sa tako malo povreda. Zahvalan sam posvećenosti, telu, ljudima, na čelu sa Miljanom, koji su mi pomogli da se takmičim toliko godina".

22:49

Ima li goriva?

"Moram da imam gorivo u rezervoaru i za potencijalnih 15 setova. Potencijalno to može da se dogodi, ako se to dogodi, znači da se igra peti set u finalu. Ako sada mogu da prihvatim taj scenario, prihvatio bih ga. Trenirao sam, spremao sam se za najteži mogući scenario. Nema tu nešto mnogo izgovora. To sa kolenom je nešto potpuno drugo. Nadam se da nemam neka veća oštećenja. Kada popuste efekti lekova, sutra ćemo videti pravu sliku kolena i šta se desilo i kakva je šteta. Vreme će da pokaže. Nije to u mojoj moći i u kontroli. Bilo je šta je bilo. Ponosan sam što sam uspeo da izvučem meč iz još dubljeg ponora, set i brejk zaostatka. Publika se digla, podržala me i hvala im što su pozitivno odgovorili na moj poziv. Pomogli su mi".

22:48

Imao je manju povredu ranije

"Hvala što me podsećate koliko godina imam. Šalim se malo. Nosim tu manju povredu već nekoliko nedelja, ali to nije uticalo na mene, čim izađem na trening i odradim trening, onda je sve okej. Kada sam 'hladan' onda se to dešavalo. Vodili smo veću brigu o kolenu prethodnih dana, moj fizoterapeut i ja. Kao da smo predvideli da bi nešto moglo da se dogodi. To je pomoglo. Kada si na terenu, oklizneš se, izgubiš balans i eto... To je slabiji deo mog tela koji je imao reakciju na sve to. To je sve što znam sada".

22:47

O boćanju u Bulonjskoj šumi

"Igrao sam boćanje, bio sam tamo. To je najteža aktivnost koju sam imao u nedelju u Bulonjskoj šumi sa svojim prijateljima. Lagan dan. Prespavao sam veći deo dana. Radio sam neke vežbe, neke osnovne stvari sam vežbao u vodi, jer to pomaže sa tenzijom u mišićima. Onda sam još spavao. Došao sam na teren, dobro sam se zagrejao, imao sajjan prvi set. Nisam osećao da mi je taj meč sa Musetijem uticao na igru. Ovaj meč sa Serundolom je trajao duže. Fizički sam dobro, oporavio sam se brzo. Ovo je nešto što se dešava, neplanirano, nepredvidljiva povreda. Sada moram da se reprogramiram sa timom, da se fokusiram na koleno", kazao je Novak.

22:46

Zašto nije predao?

"Odmah posle povrede sam pričao sa fizioterapeutom, imao sam medicinski tajm-aut. Video sam da to nije pomoglo mnogo. Uradio je najbojli mogući posao naravno, samo sam shvatio da ne može da se reši, nego da može da se održava na određen način. Alehandro, fizio iz ATP je to i uradio i zahvalan sam mu. Video sam da ne mogu da dam 100 odsto, da ne mogu da menjam pravac, da ne mogu da trčim na njegove drop-šotove i on je to video, igrao je tako. Većinu tih poteza sam samo gledao, nisam se pomerao. Znam da ni njemu nije lako da igra protiv nekoga ko se ne kreće dobro dva seta i onda krene da se kreće odlično. Naravno da razumem da to nije idealna situacija za njega. Mogu da ponovim to još jednom. Nastavio sam, jer sam želeo da vidim da li će još neki lek koji popijem da mi pomogne da sprečim neke limite i to se desilo. Posle trećeg seta sam dobio još lekova, rekao mi je da je to maksimum koji može da mi da i to je bilo dovoljno. Mogao sam da igram najbolje na kraju meča", rekao je Novak.

22:38

Đoković u uslovima

"Uslovi su takvi bili ove godine zbog kiše, utiče to na vlažnost vazduha, na podlogu, bilo je blata. Na travi recimo ne možeš nešto mnogo da radiš, na betonu je tako, kako je, ali na šljaci to ima uticaja i to može da se reši na neki način. Rolan Garos je najbolji na svetu kada je u pitanju briga o šljaci. Poznajem ljude koji to rade, pričao sam sa jednim od njih na zagrevanju pre meča o čišćenju terena kada god bude prekid, da vode više brige o terenu. Sunce je izašlo posle mnogo kišnih dana, to je uticalo na teren. Posebno te prve slojeve šljake. Ne znam šta su uradili. Sklonili su neku šljaku, kao da je nije bilo na terenu. Zbog takvih suvljih uslova i sunca, to utiče na šljaku. Povreda se dogodila baš zbog toga, okliznuo sam se. Svi imamo to kretanje na šljaci, ja se krećem tako da menjam, imam promene pravca, mnogo puta sam padao i na šljaci i na travi, ovo je bilo jednostavno previše. Pričao sam sa sudijom, tražio sam, tačnije pitao da li mogu da čiste teren češće, da se ne čeka kraj seta za to, nego češće to da rade. Proverila je, pričala sa supervizorima i odgovor je bio ne. Zato sam tražio razgovor sa supervizorom i tražio objašnjenje. Ne upirem prstom ni na koga, ni na individualca ni na grupu ljudu. Samo pokušavam da shvatim zašto bi to loše uticalo na teren, uostalom mi to radimo svojim nogama, čistimo linije ili tako nešto. Ne razumem kako to šteti terenu, smatram da to pomaže nama, igračima", kazao je Novak.

22:33

Novak nije siguran za četvrtfinale

"Imao sam manje probleme sa kolenom nekoliko nedelja već. Igrao sam i turnire, nije bilo strašno Kasni početak od pre dva dana nije pomogao sa spavanjem i bioritmom. Prvi set sam odigrao dobro, onda sam se okliznuo u trećem gemu drugog seta. To je uticalo na moje kkoleno. Počeo sam da osećam bol. Tražio sam medicinski tajm-aut i pokušao da rešim problem. Uticalo je to na moju igru dva i po seta. Nisam hteo da igram duge poene, čim je radio drop-šotove ili udarce koji su menjali stranu, nisam mogao da trčim. Nisam znao da li da nastavim meč. Dobio sam lekove i posle trećeg seta sam tražio još lekova i dobio sam. To je bila maksimalna doza koja je počela da radi posle 30-40 minuta, pred kraj četvrtog seta kada sam počeo bolje da igram. Osećao sam sve manje limita u igri i ceo peti set je bio skoro bez bolova što je bilo sjajno. Uradićemo još testova i provera sutra, neke smo već uradili sa doktorom posle meča. Ima nekih pozitivnih vesti, ali i nekih briga, ne mogu više da kažem sada. Drago mi je što sam odigrao peti set bez bolova. Dobra stvar je što ima dan odmora između mečeva. Ne znam šta će se desiti i da li ću uopšte moći da igram u četvrtfinalu, videćemo", rekao je Novak.

22:29

Konferencija je počela

Novak se obraća u dobro popunjenoj pres sali.

22:24

Kasni obraćanje Novaka

Najbolji teniser sveta svakog časa trebalo bi da započne obraćanje medijima.

Imao je nekih sat pauze od završetka meča da se malo odmori.

Da vidimo šta će reći, pre svega kakvo je stanje kolena. 

Poslednja informacija je da će ipak malo kasniti, razumljivo je... Skoro pet sati je bio na terenu. 

21:51

Federer je još jednom pao!

21:48

Mekonahi, Srbine!

21:44

Izvor: B92.sport

21:01

Vilander: Za desetku!

Reči Matsa Vilandera:

"Novak je neverovatan, kako se vraća u meč. Imao je problem sa kolenom, shvatio je da mora da igra na drugačiji način. Posle je počeo bolje da se oseća i na kraju je odigrao u punoj snazi. Iskoristio je tajm-aut, očistio je svoje misli i dobio meč", kaže Vilander.

Očaran je i Miša Zverev. 

"Dok meč lopta nije rešena, nije završeno protiv Novaka. Dovoljno je da igrate pet odsto slabije i da izgubite. Ta špaga koju je odigrao, pa to je taško i kao vežba, a ne uraditi to posle toliko igre", primetio je i Miša Zverev. 

"Desetku mu treba dati za ovo što je uradio", konstatovao je na kraju Mats Vilander. 

20:59

Mekinro: Kako to radi?

Reči Mekinroa:

"Ovaj momak me uvek iznenadi. Pričali smo i ranije kako je dobijao mečeve u pet setova, Raditi to u ovim godinama? Nestvarno. Dva epska meča u pet setova, a ima 37. Kako ovaj momak pronalazi način da prođe te duele. Nekako je uspeo da se oporavi i dobije ovo", kaže Mekinro u studiju Eurosporta.

Za onu špagu kod voleja:

"Ovo svakako isnpiriše, bilo koga, u bilo kom sportu. To je fleksibilnost koja vam omogućava da možete da radite tako dobre stvari", rekao je Big Mek. 

20:56

Šta smo ovo gledali?

Neveerovatan meč.

I to slobodno treba reći - ovo može samo Novak.

Dva meča zaredom, maratoni u pet setova i pobednik! Sve čestitke kralju tenisa. 

20:54

Novak se obraća: Pobeda je vaša

"Imao sam isto pitanje od Koreče. Još jednom ću pričati na francuskom, jer ste to zaslužili. Danas još jednom veliko, veliko hvala. Kao na prethodnom meču, pobeda je vaša. Vaša je pobeda, zato što sam na prošlom meču isto gubio od Musetija sa 1:2, bilo je 2:2 u 4. setu, energije su se promenile, dali ste mi energiju i večeras. Hvala, šta mogu da kažem. Ovo je možda bio meč gde sam mogao da izgubim, bio sam na par poena, čestitke Serundolu na tome kako je igrao. Naterao me je da bude teško. Kako sam našao put do pobede, ne znam. Jedino objašnjenje ste - vi", rekao je Novak kratko u razgovoru sa Matsom Vilanderom. 

20:45

6:1, 5:7, 3:7, 7:5, 6:3 - Kraj meča" Pobeda Novaka!

Novak je u četvrtfinalu! Po 18. put u Parizu.

Na 30:0 uspeo je Serundolo da dobije poen na mreži.

na 40:15, Procenio je dobro, loota je bila u autu.

Pobeda!

20:37

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 5:3 - Brejk Đoković!

Na 40:0, Novak je pogodio liniju za 40:15.

Usledilo je nadmudrivanje u narednom poenu i mali promašaj Serundola, 40:30.

I onda duža razmena udaraca pa drop šot  Novaka iz bekhenda, 40:40.

Ali krik Serundola posle pogđenog forhenda za prednost otkriva da je i on u elementu!

Ne dozvoljava mu Novak da predahne, imamo novi đus!

Promašio je momak iz Buenos Ajresa na bekhend paraleli, brejk šansa za Novaka!

Koristi je!

20:35

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 4:3 - Ekspresno!

Đoković je rešen da završi ovo što je pre moguće.

Dobio je gem bez izgubljenog poena, maestralno!

20:34

Volej iz špage! Nestvarno!

Šta sve radi Novak na terenu!

Na 15:0 uspeo je da stigne jedan volej, i to tako što je napravio špagu i prebacio loptu u polje protivnika.

Čudesno!

20:28

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 3:3 - Bitka, velika

Velika, velika borba.

Bukvalno je neizvesno u svakom poenu.

Na 40:30 uspeo je Serundlolo da dobije dugu razmenu greškom Novaka. Ravnoteža, 3:3.

20:23

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 3:2 - Lakše se diše

Žestoka bitka bukvalno za svaki poen.

Na 15:30 duža razmena i greška Argentinca, 30:30.

Može Novak da odahne, dobija naredni poen volejom za 40:30, a onda još jedan za 3:2.

20:22

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 2:2 - Gem za Serundola

Dobio je Serundolo gem u kojem je Đoković pao.

Morao je Npvak da se izbriše dobro od šljake.

Prava bitka na "Šatrijeu", rovovska borba. 

20:18

Novak proklizao, odrao koleno!

Novak je na 15:15 u ovom gemu proklizao i pao.

Ima malu oderotinu na nozi, baš kraj desng kolena, ali nastavlja da se bori. 

B92.sport/MT

20:15

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 2:1 - Ribrejk!

Na 30:30, pogodio je Serundolo forhend iz trka za 30:40 i brejk loptu.

Imao je Novak sreće da dođe do izjednačenja, alo je opet vrh mreže pomogao Argentincu.

Koristi drugu šansu, ribrejk!

20:06

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 2:0 - Brejk Đoković!

Fantastično!

Ne da Novak sada ništa, odmah pravi brejk u setu odluke.

Ima 2:0, Serundolo je u teškoj situaciji.

20:05

6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 1:0 - Gem Đoković!

Dobar servis gem za Novaka na startu seta odluke.

Uspeo je da ga dobije, drži ritam!

20:03

Svi na noge!

19:50

6:1, 5:7, 3:6, 7:5 - Set Đoković!

Prvi poen je dobio Novak, greška Argentinca na bekhendu.

A onda nestvaran poen! Posle duge razmene od 20 udaraca, i nekoliko linija, Novak je došao do 0:30.

Loptica je skliznula sa linije i pomogla Fransisku, 15:30.

Ali nema veze, dobija Novak poen za 15:40 i dve set lopte!

Ne koristi prvu, pa ni drugu, Serundolo je raspalio sve snagom iz forhenda za đus.

Poen za poen, pa novo izjednačenje. I potom treća set lopta za Novaka posle greške Serundola iz forhenda!

Ni nju nije iskoristio Đoković, posle nezgodnog odskoka je pogrešio. 

Tu je i četvrta set lopta! Koristi je!

19:42

6:1, 5:7, 3:6, 6:5 - Imamo makar taj-brejk!

Našao se Novak na petama, Serundolo je stigao do 15:30.

Divno je poentirao kratkom forhend dijagonalom za 30:30.

Naterao je Serundolo Novaka na grešku, brejk lopta...

Ali Novak se nije dao na mreži - izjednačenje!

Pogrešio je Fransisko na forhendu, poslao lopticu u mrežu. 

Dobija Novak gem, ima makar taj-brejk!

19:40

6:1, 5:7, 3:6, 5:5 - Gem s nulom

Uspeo je Serundolo da odservira dobro.

Lako je došao do 40:0, brzi poeni. 

Na kraju, gem bez izgubljenog poena za 5:5.

19:35

6:1, 5:7, 3:6, 5:4 - Novak u prednosti!

Odličan servis gem za broja 1!

Stigao je lako do 40:0, ali je onda Serundolo pogodio viner iz riterna, 40:15.

Sledi viner za Novaka, prvi put vodi u 4. setu!

19:33

6:1, 5:7, 3:6, 4:4 - Brejk Đoković!

Na 30:15, Serundolo je napravio duplu servis grešku, 30:30.

Ali bekhend paralela Novaka, čisti liniju! Prilika za brejk!

Koristi je!

19:26

6:1, 5:7, 3:6, 3:4 - Lak gem za Novaka

Dobar gem za Đokovića sada.

Uspeo je relativno lako da smanji na 4:3.

Međutim, i dalje ima taj brejk minusa.

19:23

6:1, 5:7, 3:6, 2:4 - Gem Serundolo

Ne da sada Serundolo bukvalno ništa.

Rutinski dobija gem za 4:2.

Sve je bliži pobedi. 

19:21

Teška situacija za Novaka
B92.sport/MT

19:16

6:1, 5:7, 3:6, 2:3 - Brejk Serundolo!

Od 30:0 do 30:30... Vidljivo je da se Novak teško kreće.

Pogrešio je i Serundolo i to iz forhenda, 40:30, ali je uzvratio i Novak iz bekhenda za "đus".

Stigao je Argentinac skraćenu loptu i poentirao za brejk loptu.

Koristi je. 

19:13

6:1, 5:7, 3:6, 2:2 - Proklizavanje...

Ponovo je proklizao Novak na skraćenu loptu...

Vidno je da je koleno i dalje problem.

Asom je Seundolo rešio ovaj gem i stigao do 2:2.

19:11

Meč je ušao u 4. sat

Na početku smo četvrtog gema u četvrtom setu.

A ušlo se tačno i u četvrti sat od početka susreta.

Još jedan maraton za Novaka, posle onog duela sa Muzetijem. 

19:07

6:1, 5:7, 3:6, 2:1 - Važan gem, idemo Nole!

Počeo je i Serundolo da promašuje.

Novak je njegovom greškom došao do 30:0.

Servis viner mu je doneo 40:0, ali je Argentinac opet pogodio viner forhendom, 40:15.

Promašio je Novak iz bekhenda za 40:30.

Ipak je uspeo da dobije gem, povede sa 2:1.

19:03

6:1, 5:7, 3:6, 1:1 - Gem za Argentinca

Borba za svaki poen u ovom gemu.

Na 40:30, Novak je pokušao balonom, ali nije pogodio, 1:1.

19:01

6:1, 5:7, 3:6, 1:0 - As Novaka broj 5!

Važno za Novaka, lagan gem na startu četvrtog seta.

Dobio ga je bez izgubljenog poena, na kaju je pogodio peti as!

18:57

Novak opet pozvao doktora
B92.sport/MT

18:55

Argentinac u naletu

18:54

6:1, 5:7, 3:6 - Set Serundolo!

Na 15:15, Serundolo je pogodio 41. viner od početka meča. Iz forhenda, naravno.

Naterao ga je Novak na grešku, 30:30.

Loše je Novak uzvratio na servis sa visokim odskokom, 40:30.

Pogađa Serundolo za set.

18:52

6:1, 5:7, 3:5 - Novak ostao u igri

Lagan gem za Novaka sada, smanjio je na 3:5.

Ali sada Sserundolo servira da povede u meču.

Da vidimo, može li Novak do brejka.

18:46

6.1, 5:7, 2:5 - As Serundola

Namirisao je Serundolo krv, ne popušta u ritmu.

Forhend za forhendom, lako je stigao do 40:15.

Potom as za 5:2.

18:40

6:1, 5:7, 2:4 - Novak još u igri

Novak se trudi da skrati poene koliko je to moguće.

Na 30:15, Serundolo je iz trka pogodio sam ugao za 30:30. I Novak je aplaudirao!

Dobrim servisom, stigao je Novak do prednosti koju nije iskoristio.

Vezao je ipak dva poena Novak i smanjio na 2:4.

18:39

B92.sport/MT

18:38

6:1, 5:7, 1:4 - Forhendi Argentinca

Imao je Novak 15:30. ali je Serundolo lako pogodio za 30:30.

Pogodio je Serundolo samu liniju za 40:30,  a potom dobio i naredni poen za 4:1.

18:25

6:1, 5:7, 1:3 - Maratonski gem, Novak se izvukao

Po ko zna koji put mreža pomaže Serundolu, došao je tako do 15:30.

Nije uspeo da vrati jedan Novakov kros, 30:30.

Usledila je Novakova greška na bekhendu, nova brejk lopta...

Nije je iskoristio Serundolo, loše je uzvratio servis.

Potom precizan servis Novaka, pogodio je liniju za prednost, ali je i sam pogrešio, izjednačenje broj dva.

Opet se Đoković izvukao servisom, ali je protivnik opet napao za novo izjednačenje.

Kako je samo Novak uhvatio štop volej iz bekhenda, ali je ponovo pogrešio... 

Odužio se gem, ali Novak se konačno upisao na semafor u ovom setu. 

18:21

6:1, 5:7, 0:3 - Potvrđen brejk

Uzeo je Novak prvi poen u gemu, ali onda serija Argentinca.

Vezao je četiri poena i potvrdio brejk.

18:15

6:1, 5:7, 0:2 - Brejk Serundolo

Pokušao je Argentinac na 30:30 da izvuče Novaka na mrežu.

Skratio je loptu, ali Novak je sjajno stigao i poentirao.

Imao je Serundolo malo sreće da dođe do đusa, a onda je došao i do brejk lopte.

Iskoristio je.

18:11

6:1, 5:7, 0:1 - Gem Serundolo

Na 30:15, sjajan poen.

Nije se predavao Novak, naterao je protivnika da izađe napred, volej nije bio dobar, završio je u mreži, 30:30.

Potom je Argentinac pogodio viner iz forhenda, ali je napravio i grešku za izjednačenje.

Dva poena je vezao Argentinac i dobio početni gem trećeg seta. 

18:10

Polivali su teren u pauzi
B92.sport/MT

18:09

18:09

Novi maraton?

Mora Novak da zaboravi sve u ovom drugom setu.

Jasno je da je povreda kolena uticala da se Argentinac vrati u igru.

Novak mora da pokuša da se resetuje i vrati u ritam sa početka meča. 

18:02

6:1, 5:7 - Set Serundolo!

Na 15:15 Novak je napravio dvostruku servis grešku.

Potom je promašio i iz forhenda, dao dve prilike Serundolu, za set.

Sevnuo je forhend volej, pošto su Novaka pokušali prethodno da ometu zviždukom dok je servirao.

Koristi Serundolo set loptu.

17:58

6:1, 5:6 - Serundolo ne popušta

Argentinac je uspeo da se izbori makar za taj-brejk.

Novak sada ponovo servira da ostane u setu.

17:53

6:1, 5:5 - Majstor i za volej

Sjajno Novakovo pokrivanje mreže u početnom poenu i poen na kojem bi mu i Stefan Edberg pozavideo!

Lagano je došao i do 30:0, a ond je sreća pomogla Serundolu, loptica se od vrha mreže odbila u polje Đokovića.

I opet divan volej broja jedan za 40:15.

Servis viner doneo je Novaku 5:5.

17:50

6:1, 4:5 - Gem za Argentinca

Mali promašaj Đokovića na 40:30.

Šteta, bio je u prilici da produži gem.

Sada servira da ostane u drugom setu. 

17:48

6:1, 4:4 - Tableta deluje!

Ohrabrujuće je to što se čini da tableta deluje i da se Novak bolje kreće.

Serundolo je imao novu brejk loptu, ali opet se nije dao Novak.

Uz malo sreće je drop šotom završio gem. 

17:40

Novak se žalio supervizoru

Novak je u raspravi sa supervizorom, dok su mu u pauzi između gemova masirali koleno.

"Ali vi ste supevizor, tu ste zbog nas igrača. ja vam od početka meča govorim da nije u redu", požalio se Novak verovatno na klizav teren.

Kao da je naišao na zid, hladna reakcija supervizora. 

17:38

6:1, 3:4 - Problem je i dalje tu

Na 40:15  ovak je sjajno skratio loptu, nije mogao to da stigne Serundolo, 40:30.

Ali problem sa kolenom je i dalje prisutan. Vidi se po tome kako se kreće.

Nije prošao Novakov bekhend, pa je Argentinac došao do 4:3.

17:26

6:1, 3:3 - Behkend viner!

Igra sada Serundolo pametno, menja ritam, čas duže, čas kraće lopte.

Svestan je da Novak ne može da trči maksimalno zbog kolena.

Tako je drop šotom Argentinac stigao do brejk lopte, ali je Novak pogodio T liniju iz servisa, Fransisko nije mogao da je vrati.

Neko  iz publike je opet uzviknuo aut, to je dekoncentrisalo Novaka koji je izgubio poen.

Ali sevnuo je as broj tri, da bi Serundolo potom došao do treće brejk lopte pogodivši liniju.

I opet je Novak napao posle jakog servisa i neutralisao opasnost.

Imao je još jednu priliku Argentinac, deseta od početka meča, četvrta u ovom gemu...Ali je za milimetar promašio! Potom i iz forhenda, i Novak je bekhend paralelom konačno posle više od deset minuta uspeo da dobije ovaj važan šesti gem.

17:25

6:1, 2:3 - Gem Serundolo

Nije imao problema Serundolo da dobije gem.

Uspeo je da povede sa 3:2, ali Novakovo koleno deluje baš rovito...

17:19

Imao je Novak flaster i pre meča!

17:14

6:1, 2:2 - Novak se drži

Imao je Novak malo i sreće na 30:30.

Serundolo je preforsirao iz forhenda i promašio, ali je zato naaredni, po dijagonali, pogodio.

Došao je Serundolo i do brejk šanse, ali je Novak bekhend volej udarcem neutralisao istu.

Imao je Fransisko i drugu, ali je Novak pogodio drugi as od početka meča.

Napao je Novak, dobio dužu razmenu i naterao protivnika na grešku.

Potom savršen servis viner za 2:2.

17:07

Nastavljen je meč

Posle ukazane medicinske pomoći, Novak je nastavio meč.

Dobio je tabletu i ukazana mu je pomoć fizioterapeuta, da vidimo kako će igrati u nastavku meča. 

17:05

Ukazivanje pomoći Novaku
B92.sport/MT

17:03

6:1, 1:2 - Novak se uhvatio za koleno

Nešto se desilo sa Novakovim desnim kolenom...

Serundolo je lako dobio gem, ali Novak kao da je požurio u stolicu.

Nadajmo se da nije ništa strašno.

17:02

B92.sport/MT

16:57

6:1, 1:1 - Dobar odgovor

Bez većih probllema Novak je dobio prvi servis gem u drugom setu.

Na 40:15, poen je završio smeč udarcem.

16:54

Briljantno

16:54

6:1, 0:1 - Gem Serundolo

Na 0:30, Serundolo je pozvao Novaka napred, a onda poslao precizan pasing šot za 15:30.

Još jednom je Serundolo pogodio iz forhenda viner, za 30:30.

Opet je dobio Argentiac poen posle duže razmene, 40:30, potom servis viner za gem Argentinca. 

16:52

Odličan Novak

Predivan poluvolej Novaka za kraj odličnog seta.

U udarcu je, sve stiže, drži dobar ritam igre. Serundolo nije imao rešenje za igru broja jedan.

Za sada, sve funkcionše kako može da se poželi.

16:40

6:1 - Set Đoković!

Imao je Novak 40:15, ali ja u naredna dva poena na set loptama, loše skratio lopticu i Serundolo je to vratio pogodivši dva vinera.

Došao je do treće set lopte pošto je Serundolo izbacio lob u aut, ali nije uspeo da vrati volej u polje protivnika, tako da smo dobili drugo izjednačenje.

Smečom je Serundolo stigao do brejk šanse...Međutim, Novak je to izvukao posle odlične paralele koju Fransisko nije vratio.

Promašio je Novak iz bekhenda, dao drugu priliku protivniku. ali sada se izvukao vinerom po paraleli iz forhenda.

Dobar servis od 205 na sat doneo mu je četvrtu set loptu. Koristi je!

16:37

5:1 - Dupli brejk!

Nastavlja Novak da crta po terenu.

Ima odgovor na sve, pa i na balone koje sa druge strane šalje Serundolo.

Greši momak iz Buenos Ajresa, tako je Novak došao do 15:40 i nove dve brejk lopte.

Nije poslao dobru skraćenu loptu, loptica je otišla u aut, ali je zato stigao drop-šot i poentirao za novi brejk!

16:34

Brige za Argentinca na startu meča
Profimedia

16:32

4:1 - Laka potvrda brejka

Igra Novak zaista odlično.

Na 30:15 sevnuo je forhend viner iz trka, nemoćan je bio Argentinac.

Kao i posle prvog servisa u narednom poenu. Eto potvrde brejka.

16:31

Novak traži savete

"Hajde, pričaj za ovo...", zatražio je Novak savet od Borisa Bošnjakovića.

Nema šta, za sada sve funkcioniše dobro. Drži ritam, ima brejk, samo da tako nastavi. 

16:25

3:1 Brejk Đoković!

Imao je Novak dobru priliku na 30:30.

Razvila se razmena udaraca, ali je na kraju Novak poslao loptucu u mrežu iz forhenda.

Promašio je i Serundolo takođe iz forhenda za izjednačenje.

Nova greška Fransiska donela je brejk šansu Novaku.

Koristi je greškom Serundola posle duge razmene!

16:18

2:1 - Novak spasao dve brejk lopte!

Uverio se Novak na 15:0 koliko je jako oružje forhend Serundola.

Napravio je Đoković grešku za 15:30, pa još jednu i Argentinac je dobio dve prilike za brejk. 

Potom odličan servis Novaka, isterao je protivnika van terena i tako je spasao prvu brejk loptu.

Imao je i sreće posle dva smeča koje je Serundolo vratio, na kraju aut i "đus".

Pogrešio je Serundolo iz bekhenda,  potom je lob Argentinca završio u autu. 

16:13

1:1 - Ravnoteža

Na 30:15, Serundolo je izbacio forhend u aut.

Dva dobra poena Serundola za kaj gema, stigao je da plasira viner posle Novakove slabo skraćene lopte.

16:12

1:0 - Odličan početak Novaka

Savršen start za Novaka.

Lagan servis gem, bez izgubljenog poena. 

16:10

Meč je počeo!

Startovao je prvi meč između Đokovića i Serundola.

Duel prvog i 23. nosioca u Parizu. 

16:08

Novak servira prvi

Đoković je dobio podbacivanje, izabrao je da prvi servira.

16:06

Skor Serundola

Teniser iz Buenos Ajresa na Rolan Garosu ima skor 6-3.

Od početka godine ima skor 16-14. 

16:02

Igrači su na terenu

Fransisko Serundolo i Novak Đoković upravo izlaze na teren. 

16:02

Spremni za start
B92.sport/MT

15:29

Novak niže rekorde

Novak je u Parizu oborio još jedan rekord.

Više o tome OVDE.

15:16

I Žaber je srela Novaka

15:04

Novak je spreman

Novak je ranije odradio i zagrevanje na terenu.

Kako je to izgledalo pročitajte OVDE.

A dogodilo se još nešto interesantno...

14:59

Novak na biciklu, koga je sreo u teretani?

14:50

Prvi susret

Nisu se do sada sastajali, tako da će biti zanimljivo videti kako će se nositi na terenu.

Novak je svakako favorit kao branilac trofeja.

Najbolji rezultat Argentinca u Parizu je osmina finala prošle godine, tada je izgubio od Holgera Runea. 

14:48

Dobro došli!

Novak Đoković na svom 20. nastupu na Rolan Garosu igra četvrti meč.

Protivnik u osmini finala mu je Argentinac Fransisko Serundolo.

Budite uz nas!

Podeli:

Komentari 399

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu