Nova vest
Tenis 43

3.6.2024.

10:10

Siner: "Šteta što je Muzeti ovako izgubio od Đokovića"

Italijanski teniser Janik Siner prokomentarisao je vanserijski meč koji su u trećem kolu Rolan Garosa odigrali Novak Đoković i Lorenco Muzeti.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/YOAN VALAT

Muzeti je imao vođstvo od 2-1, ali je Novak posle preokreta i više od četiri i po sata borbe uspeo da slavi u susretu, koji je završen u 3.07 ujutru.

Lorenco je i pre tri godine na istom ovom mestu imao 2-0 protiv Đokovića, ali ni tada nije uspeo da ga savlada.

Da je "skinuo skalp" Novaku, Siner bi obezbedio prvo mesto na ATP listi bez obzira na učinak u Parizu.

"Meč Novaka i Lorenca sam počeo da gledam sinoć, a nastavio jutros. Meč je bio sjajan i naročito visokog nivoa u odnosu na uslove i vreme noći kada je započet i završen. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. To kako je Novak rešio sve izazove situacije na terenu je bilo začuđujuće za ispratiti, iako se mora reći da je Lorenco odigrao neverovatan meč. Velika šteta što je na kraju ovako izgubio, jer su njih dvojica ovde igrali onaj neverovatan meč pre nekoliko godina u kome je takođe imao značajnu prednost – i zbog toga mi je krivo. Mislim da je ovo bilo odlično iskustvo za njega kroz koje je mogao da vidi na kom nivou je trenutno njegov tenis, pogotovo kroz nastup u ovako izuzetnom meču", rekao je Siner na konferenciji za medije.

Siner je, inače, posle preokreta savladao Korentana Mutea sa 3-1, a u četvrtfinalu će igrati protiv Grigora Dimitrova.

Podeli:

Komentari 43

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu