Nova vest
Tenis 2

3.6.2024.

9:00

Dimitrov dobio pitanje o Đokoviću: "Nimalo loše, zar ne?"

Bugarski teniser Grigor Dimitrov imao je interesantan odgovor po pitanju uspešnosti Novaka Đokovića na Rolan Garosu, šljaci generalno.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Andrija Sokovic/Starsport

Novak je pre dva dana odigrao neverovatan meč protiv Lorenca Muzetija, završen u 3.07 ujutru, u kojem je slavio sa 3-2 posle preokreta.

Dimitrov je u međuvremenu obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka Janik Siner, koji je eliminisao Korentana Mutea.

Ono što je za pratioce tenisa iz Srbije bilo najzanimljivije je bio njegov odgovor na pitanje šta misli o Novakovim ostvarenjima na šljaci i šta je to što Novak toliko posebno čini na ovoj podlozi da na njoj i u 37. godini života ostvaruje ovakve rezultate?

"On je ovaj turnir osvajao tri puta, nimalo loše zar ne?", rekao je Dimitrov na konferenciji za medije i nastavio:

"Novakov najveći kvalitet je što je u stanju da se odlično adaptira na razne podloge. Iznad svega, Novak je verovatno jedan od najvećih boraca u tenisu. Ne sećam se kada sam se uspavao sinoć dok sam gledao njegov meč, da li je to bio kraj drugog ili trećeg seta – a onda kad sam se probudio, vidim da je peti dobio ‘sa nulom’, i to je tipično za njega. Ne samo da je stanju da se adaptira na razne podloge, već i na razne uslove za igru i različite protivnike kroz godine. On je tu sposobnost doveo do savršenstva, i u stanju je da pronađe dodatnu snagu ili brzinu u sebi kada je najpotrebnije. Nisam uspeo da odgledam ostatak meča i samo mogu da pretpostavim da se nešto tako desilo".

Đoković, inače, u od 16.00 se sastaje sa Fransiskom Serundolom.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu