Nova vest
Tenis 0

2.6.2024.

16:51

Cicipas spektakularno pobegao od poraza

Grčki tensier Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa posle pobede nad Italijanom Mateom Arnaldijem u četiri seta (3:6, 7:6, 6:2, 6:2).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Mohammed Badra

Naredni rival biće mu gotovo najteži mogući - Karlos Alkaras.

Krajnji rezultat ne pokazuje zapravo koliko je malo nedostajalo da Cicipas već danas, možda, završi takmičenje u Parizu.

Bio je u skoro bezizlaznoj situaciji, gotovo u nokdaunu u prva dva seta, pošto je prvi izgubio, a njegov rival je potom bio na poen od osvajanja i drugog seta - imao je četiri set lopte za to!

Desio se, međutim veliki preokret u meču, preokret u gri Grka. Nešto je jednostavno "kliknulo" u njemu tada.

Usledio je veleobrt i uragan Grka od momenta kada je već bio poklekao.

Cicipas je spasao tri set lopte u devetom gemu, i to je morao da preživi, prišao rivalu na 4:5, dakle i dalje je bio u zaostatku, a onda je uzvratio i pokrenuo lavinu koja je progutala Italijana.

Učinio je u narednom gemu još jedan mali podvig - "brejknuo" je Italijana za 5:5, potom održao egal i uveo set u taj-brejk. I u tom periodu meča je gubio (4:3), ipak i tada je imao u sebi dovoljno rezerve da bude najbolji kad je najteže - osvojio je četiri vezana poena za konačni slom Arnaldija i poravnanje u setovima.

Naredna dva seta kao da su bila posledica svega što se dešavalo u drugom setu: Arnaldi je klonuo duhom, nije ni u tragovima bilo one energije i kvaliteta u njemu kao u prva dva seta, dok je na drugoj strani imao preporođenog Grka.

Cicipas je ta dva seta rešio rezultatom 6:2 i 6:2 kao da mu  je preko puta bio neki potpuno drugi igrač, rekreativac, a ne onaj koji ga je gotovo gurnuo u provaliju.

EPA-EFE/Mohammed Badra

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu