Nova vest
Tenis 9

2.6.2024.

22:07

Novakov naredni rival: "Ako mu to dozvolim, onda postaje nemoguća misija"

Argentinski teniser Fransisko Serundolo kaže da će probati da bude agresivan u duelu osmine finala Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Serundolo je do meča sa Novakom pobedio Janika Hanfmana, Filipa Mišolića i Tomija Pola.

Prošle sezone je u ovoj fazi igrao sa Holgerom Runeom u Parizu, a ozbiljan izazov biće mu i Novak, najbolji teniser sveta.

"Igrao sam protiv Runea ranije, sada će biti Novak. Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Da dobijem šansu da igram protv njega, jer ne znam da li ću imati šansu za to u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najboljeg", rekao je Serundolo.

Serundolo je dosta napredovao i sada ima mnogo veće šanse da naudi Đokoviću nego pre nekoliko godina.

"Tačno, u pravu ste. Jeste u godinama, dugo je u ovom sportu. Ova godina nije dobra za njega, dok bi za većinu drugih igrača bila verovatno dobra. Znamo za šta je sve on sposoban. Gledao sam prve mečeve, diže nivo igre. Biće zaista divna prilika da igram protiv najboljeg, nadam se da ću biti spreman za taj izazov".

Probaće da iskoristi svoje šanse protiv Đokovića.

"Idem da igram svoj tenis, da dam sve od sebe. Igram protiv Novaka. Ako postoji neka vrlina u mom tenisu, to je što se trudim da igram svoju igru i da ne pratim ko je na drugoj strani. Bilo da je to Novak ili neki drugi igrač."

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Serundolo nije igrač koji ima plan B ili C.

"Ne smem da pravim mnogo neiznuđenih grešaka. Kada neko kao Novak oseti tvoju slabost ili pronađe neku manu, onda to kazni. Ima sve u svojoj igri, može da radi sve sjajno, duge lopte, kratke, drop-šotove. Gledao sam mečeve protiv Ruda u Monte Karlu i protiv Tabila u Rimu, trudili su se da budu agresivni, da napadaju od prvog udarca i pokušaću i ja da uradim isto. Nisam do sada igrao protiv njega, probaću da uradim nešto slično kao Tabilo, da napadam, da mu ne dozvolim da uđe u svoj ritam, ako to uradi, onda postaje nemoguća misija."

Veliku podršku ima sa tribina od strane svojih Argentinaca.

"Nikada nisam igrao na 'Šatrijeu', igrao sam na 'Lenglenu', igrao sam na 'Džon Kejn areni' u Melburnu, možda nisu toliko veliki kao 'Šatrije', ali biće lepo igrati na tom terenu."

Nakon žreba nije mnogo razmišljao o potencijalnom susretu sa Novakom.

"Išao sam meč po meč. Volim grend slemove, želim da igram najbolje što mogu. Osetio sam se dobro na prvom meču, pa na drugom i slično. Nisam stvarno gledao toliko daleko. Išao sam postepeno", zaključio je Serundolo.

Novak i Fransisko sastaju se u ponedeljak.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

EURO 2024

"Nova era za rumunski fudbal"

Igrači Rumunije imaju priliku da pokrenu "novu eru" fudbala sutra u osmini finala u meču protiv Holandije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, izjavio je selektor Rumunije Edvard Jordanesku.

Beta

11:23

28 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

3 h

Novo Sport Video Menu