Nova vest
Tenis 3

2.6.2024.

21:05

Sunarodnik ljut na Nadala: "Nepravda, zaslužio sam da idem na Olimpijske igre"

Pedru Martinesu, španskom teniseru, se ne sviđa sistem zaštićenog renkinga koji omogućava Rafaelu Nadalu da igra na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

To i ne čudi, s obzirom na to da nastup Nadala u Parizu povlači i neigranje 48. tenisera sveta.

Najviše četiri igrača po zemlji mogu da nastupe u singlu na Igrama. Nadal će iskoristiti svoj zaštićeni renking (deveto mesto), baš kao i Pablo Karenjo Busta (18.) i time se pridružiti Karlosu Alkarasu i Alehandru Davidoviču Fokini koji su bolje plasirani od Martinesa.

"U ovom slučaju, zaštićeni renking je nepravda jer niko od nas dvojice nije propustio Olimpijske igre zbog povrede, bez obzira na to da li je reč o Rafi, kog svi želimo da vidimo na Olimpijskim igrama. Uključujući mene kao navijača", rekao je Martines.

Igrači mogu da koriste zaštićeni renking kako bi učestvovali na devet turnira u periodu od devet meseci od nastupa na prvom. On se određuje na osnovu prosečne pozicije igrača u prva tri mesesca njihove povrede.

"Nije mi to u potpunosti pošteno. To bi bilo kao da se ja povredim sad i koristim zaštićeni renking za četiri godine u Los Anđelesu. Mislim da sam ove godine zaslužio da idem na Olimpijske igre. I činjenica da neću zbog nečega poput ovog je nefer. Ali, ne možete to da kontrolišete", zaključio je Martines.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu