Nova vest
Tenis 0

2.6.2024.

8:00

Olgin meč karijere – protivnica nije baš u najboljem stanju VIDEO

Pred Olgom Danilović je meč karijere, a rivalka u osmini finala Rolan Garosa biće joj aktuelna šampionka Vimbldona, Marketa Vondrušova.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Taj susret zakazan je za 11.00 časova na stadionu "Suzan Lenglen" i biće sigurno odigran, pošto ovaj teren poseduje krov.

Olga je prva Srpkinja od Vimbldona 2015. godine (Jelena Janković prim. aut) koja igra u ovoj fazi jednog Grend slem turnira.

Takođe, trijumf bi bio "prekretnica", pošto bi obezbedila bar Top 80, što bi joj bio rang karijere, čime bi izbegla stvari poput igranja kvalifikacija već od Vimbldona, na primer.

Protiv Vondrušove će igrati treći put, a u prethodna dva navrata poražena je najpre u Parizu 2016, a onda i početkom 2024. u Junajted kupu.

"Gledala sam njen meč protiv Done, bilo je baš zahtevno, sjajna je igračica. Poznajem je još od kad je bila juniorka. Znam da će na šljaci biti teško. Radi sjajan posao, prošla je u četvrto kolo i sada svašta može da se dogodi", rekla je Vondrušova.

Čehinja, šesta igračica planete, nema naročito dobru sezonu iza sebe, a samo je na jednom turniru, uz ovaj Rolan Garos, imala niz od tri pobede.

Imala je probleme i na privatnom planu – razvela se, ostala je i bez dede, zbog kojeg je počela da igra tenis, a takođe nisu je zaobišle ni povrede.

Najavu duela donosi Milan Tomić, koji se javlja iz Pariza.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu