Nova vest
Tenis 1

30.5.2024.

19:40

Novak o Nadalu: Bekhend je pretvorio u veliko oružje

Novak Đoković je odigrao zaista odlično protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolji teniser sveta je slavio je sa 6:4, 6:1, 6:2 i tako stigao do trećeg kola.

Posle 94. pobede na turniru u Bulonjskoj šumi, upitan je i o aktuelnom trenutku velikog rivala Rafaela Nadala koji je turnir napustio već u prvom kolu.

"Rafa je u zenitu ovde bio u više navrata. Čak i protiv mene. Osetio sam  iz prve ruke njegovu evoluciju kao igrača. Unapredio je svoj bekhend kako su godine odmicale. Bio je svestan fizičkih problema koje ima, morao je da bude agresivniji. Top spin na forhendu je radio bolje nego iko. Sve to je sjajno radio sa forhendom sjajno, ali je bekhend  unapredio dosta u odnosu na prve mečeve. Kretao se bolje u prvih deset godina karijere, ali je posle toga morao da se prilagodi, uradio je to odlično sa bekhendom. Konstantan je bio, veliko oružje", kaže Novak i dodaje. 

"Uvek pokušavate da ga izbacite sa terena, da ga terate na bekhend, onda je to unapredio, bolje se pozicionirao na terenu i bilo je nemoguće naći mu manu na osnovnoj liniji. Imali smo neke sjajne mečeve. Nekoliko mečeva koje pamtim sa Rolan Garosa bili su meč u polufinalu 2013. ili 2012. godine kada je dobio u taj-brejku petog seta. Ja sam odigrao najbolji meč u četvrtfinalu 2015. godine. Poslednjih par mečeva takođe je bilo dobro", zaključio je Đoković.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

6 h

Novo Sport Video Menu