Nova vest
Tenis 0

29.5.2024.

23:39

Siner bez izgubljenog seta do trećeg kola RG

Italijanski teniser Janik Siner preskočio je i drugu prepreku na Rolan Garosu, u sredu je to bio veteran Rišar Gaske (37), koji je prošao isto kao i njegov prethodnik pred momkom podno Alpa - 0:3.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Šampion Australijen Opena završio je posao za dva sata i dvadeset minuta, po setovima 6:4, 6:2 i 6:4, i trasirao sebi put ka trećoj rundi gde ga čeka bolji iz duela Kotov - Vavrinka.

Siner je u prvom kolu porazio Amerikanca Jubenksa takođe bez izgubljenog seta.

Siner se četvrti put u karijeri probio do trećeg kola Pariza i nastavio je seriju mečeva bez poraza na Grend Slem turnirima ove sezone.

U velikoj formi je ovaj momak, definitivno najozbiljniji kandidat da Đokoviću preotme zvanje prvog igrača sveta u najskorije vreme.

Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Bio je ovo ujedno i poslednji meč dana pod krovom "Šatrijea", jer drugačije nije moglo zbog kiše koja je potpuno poremetila današnji program, toliko da su svi mečevi van dva najveća stadiona, koji imaju krov, morali biti otkazani.

Siner je bez mnogo muke došao do nove pobede.

Za prvi set bio mu je dovoljan jedan brejk, u drugom je bio ona najbolja verzija sebe, skoro da je tako delovao, dok je u trećem viđen jedini njegov pad. Kratkotrajan, doduše.

Tada je Gaske uzeo gem na njegov servis i izjednačio na 2:2, ponadao prekaljeni Francuz se da može do seta...

Siner je uzvratio momentalno, ribrejkom je vratio kontrolu, potom osvojio gem za 4:2 i dalje mirno priveo meč kraju.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu