Nova vest
Tenis 0

30.5.2024.

8:30

Đoković ne očekuje poklon VIDEO

Novak Đoković je Pjer-Iga Erbera preskočio relativno lako, a sada je pred njim veći izazov u vidu Roberta Karbaljesa Baene.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Žreb za srpskog tenisera je takav da se težina ispita povećava gradaciono iz runde u rundu, tako da će mu ovoga puta protivnik biti 63. igrač planete.

Španac je sprečio scenario po kojem bi Novak opet igrao sa domaćim predstavnikom, tako što je eliminisao Konstanta Lestijena sa 3-1, po setovima 6:3, 7:5, 4:6, 6:2.

Baena je u Pariz stigao baš kao i Novak, iz Ženeve, gde ga je u osmini finala zaustavio Sebastijan Baes, koji mu je dopustio samo tri gema.

Ni pre Švajcarske se ovaj 31-godišnjak sa Tenerifa nije proslavio sa formom, pa je takmičenja u Bordou i Rimu završavao u ranoj fazi.

Na šljaci je ove sezone ispadao u uvodnim rundama Madrida i Barselone, dok je jedino finale igrao u Marakešu, gde je od njega bolji bio Mateo Beretini.

Izvor: B92.sport

Generalno gledano, osim Maroka, Karbaljes Baena ove sezone nije mogao da se pohvali dobrim rezultatom, a ovogodišnji skor mu je 14-13.

Radi se o igraču koji je gotovo šest godina u Top 100, ima kontinuitet, ali i dve titule – Marakeš (2023), te Kito (2018).

"On je Španac, specijalista za šljaku, znam ga, trenirali smo zajedno. Borac je. Nema mnogo veliko oružje, nešto što odskače da je jako, snažno ili drugačije u odnosu na ostale udarce. Svuda je solidan. Bekhend, servis, forhend, ritern, solidan je. Neće pokloniti pobedu. Znam da moram da se spremim i da zaradim pobedu", rekao je Đoković.

Novak i Roberto su se do sada sastajali dva puta, interesantno, oba puta u prvoj rundi Grend slema.

Najpre 2019. na US openu, kada je Đoković slavio sa 6:4, 6:1, 6:4, dok je četiri godine kasnije u Melburnu slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:0.

Inače, Karbaljes Baenov najbolji rezultat na Grend slemu je treće kolo French opena 2020. Na svim ostalim maksimum je bila druga runda.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu