Nova vest
Tenis 5

28.5.2024.

0:10

Lajović posle maratona u drugom kolu RG – Srbi 2/2

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je to pre njega učinio i Miomir Kecmanović nešto ranije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Alberto Estevez

Dušanov put do pobede je, ipak, bio daleko teži, posut trnjem, protiv ruskog tenisera Romana Safiulina, sa kojim je odigrao možda i najuzbudljiviji meč dosadašnjeg dela turnira - trajao je četiri sata i deset minuta.

Na kraju, posle velikih uzbuđenja i preokreta našeg tenisera, Lajović je slavio rezultatom 3:2 (4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4).

Meč je završen nekoliko minuta iza ponoći.

Čak 18 brejkova viđeno je u duelu 42. i 61. tenisera sveta, da bi na kraju, u takvim okolnostima, trijumf otišao na stranu slabije rangiranog Ducija.

Amerikanac Fric ili Argentinac Koria biće naredni rival srpskog tenisera u Parizu.

Do tada, Lajoviću će da se sležu utisci od borbe sa Safiulinom koji je, uprkos seriji Srbina 4:0 u prvom setu (došao od 0:3 do 4:3), uspeo da osvoji prvi set.

Dušan je tek hvatao ritam.

EPA-EFE/Alberto Estevez

U naredna dva seta pokazao je svoje pravo lice. Već u prvom gemu drugog seta je osvojio gem na servis protivnika, potom i izgubio naredni, ali je povratio brejk prednosti i poveo 3:1.

Četvrti brejk u drugom setu viđen je u sedmom gemu, u korist Rusa, koji je potom poveo 5:4. Usledio je, ipak, furiozan finiš seta srpskog tenisera - osvojio je tri uzastopna gema, ujedno i set.

U trećem delu meča bio mu je dovoljan jedan brejk, umeo je da ga čuva, otuda i da prekorene meč u svoju korist. Poveo je 2:1 i bio je prepun samopouzdanja. Poletan i siguran da može izgurati do kraja na najbolji način.

Veliki nalet, ipak, nije umeo da iskoristi iako je bio na samo dva poena od pobede u narednom, četvrtom setu. Safiulin je tada pokazao zbog čega je u top 50 tenisera sveta, izdržao je pritisak sa kojim je morao da se nosi jer se nalazio pred porazom i serijom pravih udaraca tada sprečio slavlje Srbina. Slavio je u taj-brejku.

Peti set je razrešio pitanje pobednika.

Ključni period desio se u poslednja tri gema - sva tri su zavrešna uz brejk oba tensiera. Lajović je napravio jedan više, za konačni slom Rusa i prolazak u drugo kolo Pariza.

 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu