Nova vest
Tenis 3

28.5.2024.

18:08

Ženski tenis postao kao muški? Polufinalistkinja RG za B92.Sport kaže da nije

Slovenačka teniserka Tamara Zidanšek nije saglasna sa tim da u ženskom singlu dominira manji broj igračica.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Zidanšek je dobro započela Rolan Garos, trijumfom nad Belgijankom Alison van Ujtvank sa 2-1 u setovima, da bi nakon toga stigla u pres centar na intervju za B92.Sport.

"Nije lako prvo kolo, možda lakše za mene kada sam prošla kvalifikacije. Svejedno, prvo kolo Grend slema protiv igračice koja ne igra sa ritmom. Trebalo je da budem disciplinovana", rekla je Zidanšek.

Zidanšek je svojevremeno, tačnije 2021, igrala polufinale na pariskom Grend slemu.

"Ovi uslovi su malo drugačiji, lopte su 'žive', lete više, šljaka je stvarno dobra. Osećam se baš dobro, krećem se dobro i volim da lopte skaču puno".

Tamara je govorila i o ciljevima u narednom periodu.

"Prvi cilj mi je bio da se vratim u Top 100. Imala sam puno problema sa povredama, rame... Dva puta sam bila bolesna ove godine. Napravila sam reset i odradila sam dobro ova dva meseca na terenu, trenirala. Igrala sam niže turnire, dobila par mečeva, to mi je trebalo. Hvala Bogu, na Rolan Garosu je došlo na svoje".

Sledeća rivalka biće joj Amerikanka Koko Gof, treća teniserka sveta.

"Super igračica, inspirišuće je da se igra na takvom nekom stadionu. Svi treniramo i živimo za ovakve trenutke".

Deluje da je ženski tenis postao sličan muškom, u smislu da do završnica dolaze iste igračice.

"U poslednje dve godine imamo Igu, Sabalenku... Izmešano je sada. Imaš Emu Radukanu koja je osvojila US open iz kvalifikacija, ja koja sam igrala polufinale. Imaš više igračica oko Top 100, koje dođu u četvrtfinale, polufinale turnira. Sabalenka i Iga su se ustalile, postale još konstantnije. Pre je bilo Top 50 ili Top 30 elita, sada u Top 200 ima baš dobrih igračica", zaključila je Zidanšek.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu