Nova vest
Tenis 0

14.5.2024.

20:00

Rodik ima predlog kako da se reformiše kalendar

Endi Rodik ima zanimljiv prelog kako da promenom u kalendaru niže rangirani igrači zarade više.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/ Elsa

Bivši broj jedan je predložio da drugi deo sezone, poslednjih šest meseci služe tome da pomognu igračima da zarade novac i dobiju više ranking poena pred novu sezonu.

Poslednjih meseci priča se o reformama u ATP i WTA kalendaru, a najveći problem je što je sezona preduga.

Teniseri i teniserke jedva da imaju nešto vremena u decembru da predahnu.

Otuda, Rodik veruje da ATP i WTA moraju da nađu zajedničko rešenje bez da teraju vrhunske igrače da se forsiraju.

"Razmišljao sam mnogo o tome, pre svega jer novi investitori ulaze u tenis, postoji priča o super turu. I ja nisam saglasan sasvim zašto se sve ovo dešava, ali dešava se, poslednji mesec ili šest nedelja u kalendaru trebalo bi da budu sve turniri 250 serije, za igrače kojima su potrebni poeni kako bi mogli da zarade za sledeću sezonu", kaže Endi.

Amerikanac je dao predlog da top igrači sezonu završe ranije.

"Ljudi koji igraju tokom godine mogu da završe sve ako žele to. Kada sam ja bio četvrti na svetu, mogao sam da igram turnire 250 ako sam želeo, ako je imalo smisla, recimo ako sam želeo da ih koristim kao treninge da bih stekao broj mečeva. Mislim da igrači koji igraju cele sezone ne bi trebalo da dodaju dve ili tri nedelje svom rasporedu na kraju godine", poručio je Rodik. 

"Razumem da momci koji su 80, 90 na svetu žele da zarade jer im je to neophodno. To sasvim razumem, ali dajte im mesec, šest nedelja za tako nešto, da uzmu i poene za rang listu pred novu sezonu", predložio je Rodik. 

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu