Nova vest
Tenis 16

2.5.2024.

17:45

"Novak se ne sme smatrati otpisanim igračem"

Ivan Ljubičić, bivši broj tri svetskog tenisa i takođe jedno vreme trener Rodžera Federera, pričao je o novoj teniskoj eri.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Photo Victor Joly / DPPI

U intervjuu za list La Stampa, Ljubičić se posebno osvrnuo na Janika Sinera i Karlosa Alkarasa i uporedio ih je sa Novakom Đokovićem.

On je Italijana i Španca upozorio da Đokoviću ne pada na pamet da posustane u borbi sa njima.

"Sad shvatamo kako funkcioniše Janik. On nije koncentrisan samo na jedan cilj već na stalno napredovanje. Siner će postati broj jedan jer je najjači, ali neće preći preko svojih planova da bi to uradio. Nivo je uvek visok, nikada nije lako osvajati turnire. Tu je i dalje Novak Đoković i on se nikada ne sme smatrati otpisanim igračem. Kada je koncentrisan, a siguran sam da kreće taj period, ostaje jako težak protivnik", kaže Ljubičić.

Poznato je da je cilj Novaka Đokovića da konačno uzme olimpijsko zlato i tu će mu se pružiti prilika u julu i avgustu na terenima u Parizu.

Ljubičić je uporedio značaj olimpijskog turnira i grend slemova.

"Mnogo je važno što su Olimpijske igre u Parizu. Ne bi bilo isto u Tokiju. Đoković se mnogo fokusira na to jer je to jedina stvar koju još nije osvojio i mora se reći da za to postoje mnogi razlozi. Mislim da će nivo turnira biti jednakog kvaliteta kao onaj koji smo imali 2012. na Vimbldonu", zaključio je Ljubičić. 

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu