Nova vest
Tenis

Subota, 16.11.2019.

20:30

Tim u finalu, posle Federera i Novaka bolji i od Zvereva!

Austrijanac Dominik Tim plasirao se u finale ATP tur finala u Londonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tim u finalu, posle Federera i Novaka bolji i od Zvereva!
Photo by Julian Finney/Getty Images

On je u drugom polufinalu bio bolji od Nemca Aleksandera Zvereva u dva seta, 7:5, 6:3 u meču koji je trajao ukupno 85 minuta i sada je jasni da ćemo imati novog šampiona.

Austrijanac je prethodno u grupi "Bjern Borg" pobedio Rodžera Federera i Novaka Đokovića, a izgubio od Matea Beretinija, dok je Zverev bio bolji od Nadala i Medvedeva, a izgubio je od Stefanosa Cicipasa.

Ovo je bio osmi duel Tima i Zvereva, a sada Austrijanac u pobedama vodi sa 6:2.

Zanimljivo je da je Zverev bio taj koji je bio daleko sigurniji u početnom setu kada je reč o početnom udarcu.

Lako je pogađao prvi servis, ali je imao druge muke, grešio je iz forhenda, iz igre i otuda nije bio u stanju da dođe do brejka.

Nemac je svakako lakše dobijao gemove na svoj servis, dva puta je bio u prilici i da protivniku oduzme servis, u trećem i petom gemu, međutim, nije ih iskoristio.

Tim se, za razliku od Aleksandera prilično mučio, ali taj rad mu je na kraju doneo rezultat. Dobijao je nekako svoje servis gemove, a onda kada je bilo najvažnije pritisnuo protivnika u 12. gemu.

Došao je do dve brejk i set lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i tako je posle 52 minuta igre rezultatom 7:5 stigao do prednosti.

Zverev se u pauzi iznervirao, besno je bacio reket, ali nije ga polomio.

Ispostavilo se da nije uspeo ni da slomi igru Tima tokom drugog seta.

Počelo je kao na startu prvog, svako je u dobijao svoj servis gem do 3:2, kada je Tim uspeo da iskoristi treću brejk loptu u gemu i tako povede sa, ispostavilo se, nedostižnih 4:2.

Slomilo je to Zvereva, uspeo je na 5:2 da osvoji gem i smanji na 5:3, ali je Tim potom rutinski dobio gem za kraj meča.

Sjajan rezultat za Austrijanca, debi u Londonu i debi u finalu, a tamo će ga u nedelju od 19 časova čekati Stefanos Cicipas, koji je ranije tokom dana pobedio Rodžera Federera sa 6:3, 6:4.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve