Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.07.2019.

19:49

Stigao prvenac, Lajović šampion turnira u Umagu!

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Stigao prvenac, Lajović šampion turnira u Umagu!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Teniser iz Stare Pazove je u finalu turnira Serije 250 u Umagu posle 112 minuta igre pobedio 208. tenisera sveta, Mađara Atilu Balaša u dva seta, 7:5, 7:5.

Mađarski teniser je sprečio da vidimo finale srpskih tenisera, pošto je u polufinalu bio bolji od Lasla Đerea, ali Lajović je osvetio prijatelja pobedom u meču za titulu.

Lajović je proletos igrao i u finalu Mastersa u Monte Karlu, tada je poražen od Italijana Fabija Fonjinija, ali sada je konačno sve došlo na svoje mesto.

Posle odličnih igara tokom cele nedelje, uspeo je da dođe do pehara koji će mu doneti 26. mesto na ATP listi, što je skok za deset pozicija u odnosu na ovonedeljnu poziciju.

Uoči susreta, barem na papiru, Dušan je svakako bio favorit, jer je Balaš tek 208. Međutim, ta pozicija je mogla samo da zavara jer je 30-godišnji teniser dobrim igrama zasluženo izborio mesto u finalu.

Znao je Lajović da mu neće biti lako, velika opomena bio je poraz Lasla Đerea, tako da je ušao sa velikim respektom prema protivniku u meč.

U početnih šest gemova bili su prilično izjednačeni, ali onda je mađarski teniser uspeo da načini brejk, povede sa 4:3, potom i sa 5:3.

Činilo se da je Dušan u nevolji, ali bio je smiren, uspeo je prvo da smanji na 4:5 potom i izjednači i dobije i naredna dva gema, time i početni set.

U drugom setu, Lajović je pojačao, uspeo je u četvrtom gemu da iskoristi treću brejk loptu, potom je imao i prednost od 4:1.

Uspeo je Balaš, kog su pratile brojne nedaće sa povredama tokom karijere, da se vrati, izjednači na 4:4, ali je finiš ponovo bio u znaku Lajovića.

Na 6:5 uspeo je bekhend paralelom da dođe do meč lopte, a potom je Balaš pogrešio posle riterna, lopticu je posle udarca Lajovića poslao u mrežu i time je sve bilo gotovo.

Lajović je pao na leđa, uprljao majicu šljakom, ali sve je razumljivo, njegova radost zbog prve titule bila je velika.

Tako će Dušan osim sa novih 250 poena, biti nagrađen i čekom na 90.390 evra.

Sve detalje susreta mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve