Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.06.2019.

14:31

"Život mi se potpuno promenio"

Bivši prvi teniser sveta Endi Mari vraća se na teren ove nedelje, posle 18 meseci oporavka od povrede kuka.

Izvor: MT

Autor: MT

(Photo by Alex Morton/Getty Images for LTA)

Proslavljeni Britanac poslednju operaciju je imao nakon poraza na Australijan openu u januaru ove godine, kada mu je ugrađen veštački kuk.

On će, u paru sa Špancem Felisijanom Lopesom, nastupiti u dubl konkurenciji turnira u Kvinsu.

"Osećam se prilično opušteno. Nisam očekivao da ću biti u ovoj poziciji nakon operacije. Život mi se u potpunosti promenio. Radujem se povratku na teren, ali i dalje ne znam šta da očekujem. U ovom trenutku sam srećan zato što ponovo mogu da igram tenis bez bolova", kaže Endi Mari.

Tridesetdvogodišnji teniser je srećan što konačno može da uživa sa svojom porodicom, da sedi na jednom mestu satima, a da ga ništa ne boli. Mari ističe da je mnogo puta razmišljao da "okači reket o klin".

"U proteklih 18 meseci bilo je mnogo momenata kada sam razmišljao da završim sa tenisom. Nisam više uživao, bez obzira da li se radi o treninzima, mečevima, borbama za titulu. Sada je drugačije. Ovim sportom se bavim od malena, veliki sam obožavalac, tako da ću nastaviti da igram sve dok me to bude činilo srećnim", kaže Mari.

Dvostruki vimbldonski šampion će pokušati da se kroz mečeve u dublu pripremi za povratak.

"Moj krajnji cilj je povratak mečevima u singl konkurenciji. U dogovoru sa mojim timom, odlučio sam da bi dubl bio odlična priprema za to. Pre svega zato što je opterećenje za telo manje, manje je naglih pokreta", zaključio je trenutno 215. teniser sveta.

Nakon turnira u Kvinsu, Marija očekuje Vimbldon, treći Gren slem u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve