Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.06.2019.

12:02

Srpski trener "otvorio dušu" o odnosu sa najboljom teniserkom sveta

Srpski teniski trener Saša Bajin je u svojoj knjizi napisao da ga i dalje boli odluka japanske teniserke Naomi Osake da okonča saradnju sa njim.

Izvor: SV

Autor: SV

Srpski trener
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Bajin je 2018. godine proglašen za teniskog stručnjaka godine, a Osaka je pod njegovim vođstvom osvojila titule na US Openu i Otvorenom prvenstvu Australije, te postala prva teniserka sveta.

"Mnogo ljubavi sam uložio u rad sa njom. Bio sam svestan toga da trener može da bude otpušten u svakom momentu, ali nisam bio spreman na takav ishod. Odluku o tome mi je saopštio njen agent", napisao je Bajin.

Potom je opisao i kako je izgledao dan kada mu je rečeno da je "bivši".


"Kompletan tim je bio na sastanku i posle toga sam mislio da će se stvari srediti. Žao mi je zbog načina na koji se to desilo, bio sam spreman da žrtvujem sve kako bih joj pomogao
", dodao je Bajin.

On je istakao da ga i dalje boli takva odluka bivše štićenice, ali je istakao i da nema negativne emocije.

"Vidim da bismo mogli ponovo da radimo, mislim da nismo završili sav posao", dodao je Bajin.

Naveo je i da do rastanka nije došlo zbog novca, ali pravi razlog prekida saradnje nikada nije objavljen.

"Na kraju se osećate kao posle raskida. Tokom jedne godine možda samo 13 dana nismo bili zajedno. Pojavljivale su se teorije, dobio sam ideju i da odgovorim na društvenim mrežama, ali sam shvatio da bi to pogoršalo stvari", zaključio je Bajin, koji je nedavno postao trener francuske teniserke srpskog porekla Kristine Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve