Ima li bar u Evropi neko jači od Liverpula?

Posle završetka grupne faze i dva meseca pauze u najelitnijem takmičenju, počinje nokaut faza Lige šampiona.

Izvor: Marko Ðinðiæ

Ponedeljak, 17.02.2020.

20:55

Ima li bar u Evropi neko jači od Liverpula?
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Četiri španska tima – Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid i Valensija, četiri engleska tima – Mančester siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem, tri italijanska – Juventus, Napoli i Atalanta, tri nemačka – Bajern Minhen, Lajpcig i Borusija Dortmund, kao i dve francuske ekipe – Pari Sen Žermen i Lion, boriće se za trofej namenjen najboljoj evropskoj ekipi.

Trofej u Ligi šampiona brani Liverpul, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Totenhem rezultatom 2:0. "Redsi" su nedodirljivi u Engleskoj, a na proleće ćemo saznati da li bar u Evropi ima neko jači od mašinerije Jirgena Klopa.

Šest ekipa je neporaženo – PSŽ, Mančester Siti, Napoli, Barselona, Juventus i Bajern, dok je maksimalan u grupnoj fazi sa svih šest pobeda bio samo tim iz Minhena.

Sa 24 postignuta pogotka Bajern je bio najefikasniji, dok je Pari Sen Žermen tim sa najboljom odbranom u ligi, s obzirom da su primili samo dva gola, oba od Real Madrida u glavnom gradu Španije.

Najbolji strelac grupne faze je Robert Levandovski sa 10 pogodaka, dok su Korentan Toliso i Hakim Zijeh najbolji asistenti sa po pet uspešnih dodavanja.

Četiri meča na programu su 18. i 19. februara, dok su preostala četiri susreta na programu 25. i 26. februara.

Revanši su 10. i 11. marta, odnosno 17. i 18. marta.

Atletiko Madrid – Liverpul

Liverpul je jednostavno nezaustavljiv ove sezone – na 26 utakmica u Premijer ligi ostvarili su 25 pobeda, bod je uspeo da im izvuče samo Mančester Junajted na Old trafordu, a mogu da se pohvale i da su ubedljivo najbolja odbrana u ligi, s obzirom da su do sada Alison i Adrijan primili samo 15 golova.

To je u proseku sačuvana mreža na skoro svakoj drugoj utakmici i uz to su i drugi najbolji napad lige, sa 61 postignutim golom (više od dva gola u proseku po meču), četiri manje od najefikasnijeg Mančester sitija.

Sa 25 bodova razlike u odnosu na Siti, može se reći da su već osvojili titulu i da će ovo biti konačno "ta" sezona, koju u gradu Bitlsa čekaju već 30 godina.

Već su osvojili Superkup Evrope i FIFA Klupsko prvenstvo sveta, dok su i dalje u igri u FA Kupu, ali su u Liga kupu poraženi, pošto su poslali omladince na meč sa Aston Vilom. Naravno, to su uradili jer su u razmaku od dva dana igrali na dva različita kontinenta. Salah sa 14 i Sadio Mane sa 12 golova i po šest asistencija predvodnici su ekipe, a napadački trio kompletira Roberto Firmino sa osam golova i sedam asistencija u Premijer ligi.

Zanimljivo je da Firmino nije postigao pogodak u Ligi šampiona, ali ima pet asistencija, Salah je najbolji strelac sa četiri gola, dok je Osklejd-Čemberlen postigao tri.

Liverpul je sa 13 bodova, jednim više od Napolija, završio na prvom mestu svoje grupe, u kojoj su još bili Salcburg i Genk.

Jirgen Klop i Redsi pokušaće da odbrane trofej, ali će odmah na startu imati izuzetno teškog protivnika. Atletiko Madrid ne blista ove sezone i ekipa Dijega Simeonea igra daleko ispod svih očekivanja.

Nalaze se na četvrtom mestu u ligi, iza Real Madrida, Barselone i Hetafea i za nekoliko bodova ispred Sevilje, Viljareala, Valensije i Real Sosijedada.

Postigli su samo 25 golova, što je najmanje od prvih 15 timova u Primeri! Manje su dali samo timovi koji se bore za opstanak, a Atletiko jedva beleži gol po utakmici u proseku.

Doduše, primili su 17, jedan više od Reala i po tom parametru su među najboljima u ligi, ali to ih karakteriše već 10 godina.

Grupnu fazu su prošli sa drugog mesta, gde su osvojili 10 bodova.

Poraženi su u finalu Superkupa Španije, dok su u Kupu kralja ispali od trećeligaša, pa im je Liga šampiona jedina opcija za spas sezone.

Neće igrati za Atletiko najskuplje pojačanje u istoriji kluba Žoao Feliks, a neće biti ni Kjerana Tripijea.

U sastavu Liverpula neće biti Nejta Klajna i Đerdana Šaćirija. Prvi put u evropskim takmičenjima sastali su se 2008. godine, kada je u oba meča grupne faze rezultat bio 1:1. Liverpul je prošao sa prvog mesta, Atletiko sa drugog i u grupi u kojoj su još bili Marsej i PSV, nisu imali poraz.

Dve godine kasnije sastali su se u polufinalu Lige Evrope. U prvom meču u glavnom gradu Španije, Dijego Forlan postigao je pobedonosni gol u devetom minutu (1:0), a u revanšu je Liverpul golom Alberta Akvilanija u 44. minutu izborio produžetke, poveo u njima golom Benajuna u 95. minutu, ali je Forlan ponovo bio junak i u 103. minutu doneo finale Madriđanima.

Atletiko je u finalu pobedio Fulam (2:1) i osvojio Ligu Evrope.

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen

Kratko i jasno – turbo fudbal!

Borusija Dortmund je u Bundesligi najefikasniji tim sa čak 63 postignuta gola na 22 odigrane utakmice, što je skoro tri pogotka po utakmici. Doduše, primili su 32, najviše od svih timova iz vrha lige.

Trenutno se nalaze na trećem mestu sa 42 boda i pokušaće da vode ravnopravnu borbu do kraja sa Lajpcigom, koji ima tri boda više i Bajernom, za kojim imaju četiri boda zaostatka.

"Žar" Paka Alkasera iz prošle sezone se ugasio, pa je Dortmund odmah pronašao zamenu u vidu Erlinga Halanda. Norvežanin je postigao osam golova u grupnoj fazi u Ligi šampiona, a sada je u dresu Dortmunda na četiri utakmice u ligi postigao osam golova!

Proglašen je za igrača meseca u januaru, pošto je za 59 minuta na dve utakmice postigao čak pet pogodaka. Džejdon Sančo je fantastičan u Bundesligi sa po 13 golova i asistencija, Rojs ima 11 golova i pet asistencija, ali su u Ligi šampiona bili neraspoloženi i postigli su samo osam golova, od čega je polovinu postigao desni bek Ašraf Hakimi.

Prošli su kao drugoplasirani, ispred Intera i Slavije Prag, a iza Barselone.

Trenutno je najveći problem odbrana, pa će protiv Pari Sen Žermena teško moći da se igra po principu "više postići nego primiti". A šta tek reći za PSŽ?

Bili su u seriji od devet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima do spektakularnog meča i remija sa Amijenom (4:4), a na poslednje 22 utakmice ne znaju za poraz, još od prvog novembra 2019. godine. U te 23 utakmice, upisali su 20 pobeda i tri remija.

U Ligi šampiona postigli su 17 golova na šest mečeva, skoro tri po utakmici i samo su jednom odigrali nerešeno i to protiv Real Madrida.

Predvode ih Kilijan Mbape i Mauro Ikardi sa po pet golova. Što se tiče Lige 1, tamo su prvi sa 62 boda, 10 više od drugoplasiranog Marseja i pčekivano su dali ubedljivo najviše golova (67) i tu beleže nešto više od tri gola po meču. Primili su 21 gol, ali to ih stavlja na drugo mesto, iza Remsa i našeg reprezentativca Predraga Rajkovića koji je primio samo 19.

Mbape sa 15, Nejmar sa 13, Ikardi sa 11 i Di Marija sa osam golova i 12 asistencija predvode PSŽ u ligi. Žuto-crni i Sveci sastali su se u Evropi u sezoni 2009/10, kada su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope.

U Nemačkoj je bilo 1:1, kada su golove postizali Nuri Šahin sa bele tačke u 50. i Šantom u 87. minutu, dok je u Francuskoj bilo 0:0.

PSŽ je prošao sa prvog mesta, isred Sevilje, dok je Dortmund zbog serije nerešenih rezultata, ispao u grupnoj fazi.

Nejmar i Mbape su spremni za ovaj meč, a na njemu neće nastupiti Dagba i Paredes. U ekipi Dortmunda izostaće Julijan Brant i Marko Rojs.

Atalanta – Valensija

Posle prve tri utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona debitanta iz Bergama, retko ko je očekivao da će se sve preokrenuti i da će Atalanta izboriti plasman u nokaut fazu.

To je ono što krasi ekipu Atalante – nikada ne odustaju i uvek igraju sa velikim samopouzdanjem, što im je i donelo visoku poziciju u Seriji A i plasman u nokaut fazu Lige šampiona u prvoj sezoni.

Posle šokantnog i ubedljivog poraza u Zagrebu (4:0), doživeli su i poraz "kod kuće", tačnije na "San Siru" od Šahtjora (1:2) i kasnije u Engleskoj od Mančester Sitija, pa je prolaz delovao kao nemoguća misija.

Ipak, uspeli su da savladaju Dinamo kod kuće, odigraju nerešeno sa Sitijem i lako izađu na kraj u odlučujućem meču sa Šahtjorom (0:3) u gostima, pa su otišli dalje i zakazali duel sa španskim iznenađenjem.

Postigli su osam golova, jedan manje od rivala u nokaut fazi, a samo je Mario Pašalić uspeo da se dva puta upiše u listu strelaca.

Trenutno se nalaze na četvrtom mestu na tabeli Serije A, iza trojke koja vodi borbu za titulu, a sa šest bodova ispred petoplasirane Rome i čak 10 ispred šeste i sedme ekipe i povratak u LŠ i naredne godine je veoma realan u ovom trenutku. Valensija je takođe veliko iznenađenje u nokaut fazi, s obzirom da su "Slepi miševi" pobedom u poslednjem kolu nad Ajaksom, u sred Amsterdama, obezbedili prolaz sa prvog mesta i poslali prošlogodišnjeg polufinalistu u Ligu Evrope.

Španska ekipa je jedini poraz doživela upravo od Ajaksa kod kuće, a dalje su prošli tvrdom i disciplinovanom igrom, što govori i gol razlika 9:7.

Samo je Rodrigo postigao dva gola za ekipu Valensije, a taj drugi bio je najvažniji – u 24. minutu na "Johan Krojf areni" za prolaz u nokaut fazu.

Trenutno su na sedmom mestu u španskoj Primeri sa 38 osvojenih bodova i očekuje ih velika borba za plasman u Ligu šampiona i naredne godine. Imaju isti broj bodova kao i Viljareal, dva menje od Sevilje i Atletiko Madrida i četiri manje od Hetafea.

Do sada se nisu sastajali u evropskim takmičenjima.

Totenhem – Lajpcig

Iskusni stari lisac Žoze Murinjo vodiće bitku sa mladim trenerom Julijanom Nagelsmanom.

Pevci su prošle sezone stigli do finala sa Maurisijom Poćetinom, a stručnjak za kup takmičenja pokušaće da ih ponovo dovede do same završnice. Međutim, već na startu imaće ozbiljnu prepreku.

Lajpcig već godinama odlično posluje, iako se mnogima ne sviđa cela priča oko Red Bula, a ova sezona nekako deluje kao da bi mogla da bude "ona", kada će se "Bikovi" dokopati nekog trofeja.

Ispali su iz Kupa i to im je jedna briga manje, dok su u Bundesligi na drugom mestu na tabeli, sa bodom manje od Bajerna i dva više od Dortmunda i Menhengladbaha. Trka za titulu u Nemačkoj biće izuzetno zanimljiva i Lajpcig ima dobre šanse.

U Ligi šampiona su bili prvi posle grupne faze, uz 11 osvojenih bodova i samo jedan poraz od Liona kod kuće (0:2).

Predvodili su ih Forsberg i Verner sa po tri i Marsel Sabicer sa dva gola. Totenhem je doživeo šok terapiju otpuštanjem Poćetina posle lošeg starta sezone, a Murinjo je uneo bar malo sigurnosti, pa su Pevci sa drugog mesta ušli u nokaut fazu Lige šampiona i boriće se za novi plasman u elitno takmičenje u Premijer ligi.

Lajpcig će biti bez Upamekana, što je veliki problem za odbranu nemačke ekipe, a neće igrati ni Kampl, Konate i Orban.

Što se tiče engleske ekipe, poznato je odavno da neće igrati Hari Kejn, a na terenu se neće naći ni Sisoko, Fojt i Lamela.

Totenhem i Lajpcig se nikada nisu sastajali.

Čelsi – Bajern

Kada je Frenk Lampard seo na klupu Plavaca, nije dobio podršku kao prethodni treneri, s obzirom da je Čelsi imao zabranu transfera i očekivalo se da ovo bude tranziciona sezona.

Frenki i njegovi "klinci" su pokazali svima da su pogrešno procenili situaciju i ispred Ajaksa su uspeli da dođu do nokaut faze Lige šampiona, dok u Premijer ligi drže četvrtu poziciju, koja ih može odvesti u Ligu šampiona i naredne sezone.

Doživeli su samo jedan poraz na početku od Valensije i od tada su vezali pet utakmica bez neuspeha. Temi Abraham, Cezar Aspilikueta i Žoržinjo predvodili su svoju ekipu sa po dva gola, a ukupno su ih u grupnoj fazi postigli 11. Realno je reći da su autsajderi u ovom dvomeču, s obzirom da se Bajern Minhen nalazi u odličnoj formi i igra fantastično na sva tri fronta.

Stigli su do četvrtfinala Kupa i prvi su na tabeli u Bundesligi sa bodom više od Lajpciga, a u ligi su postigli čak 62 gola, od čega je 23 delo Roberta Levandovskog, koji igra sezonu karijere.

U Ligi šampiona bili su maksimalni sa svih šest pobeda i 18 osvojenih bodova, a postigli su 24 gola, tačnije četiri po meču u proseku.

I tu je Robert Levandovski bio neprikosnoven, pošto je ubedljivo najbolji strelac Lige šampiona sa 10 golova. Čelsi i Bajern prvi put su se u Ligi šampiona sastali 2005. godine. U prvom četvrtfinalnom meču na "Stamford Bridžu" slavio je Čelsi rezultatom 4:2, a tada je sadašnji trener Frenk Lampard bio dvostruki strelac.

U revanšu je Frenki ponovo zatresao mrežu za vođstvo i tada je sve bilo jasno. Bajern je preokrenuo u nadoknadi i ostvario pirovu pobedu (3:2).

Naredni duel bilo je nezaboravno finale 2012. godine na "Alijanc Areni". Čelsi je pod trenerskom palicom Roberta di Matea i strogom "bunker" taktikom stigao do finala, dok je Bajern "pregazio" sve rivale i dobio priliku da kod kuće igra taj susret.

Čelsi je bio bez polovine ekipe, Bajern je bio kompletan, ali je Čelsi izdržao sve atake. Miler je doneo prednost u 83. minutu posle asistencije Krosa, ali je pet minuta kasnije Drogba sa penala pogodio glavom u rašlje Manuela Nojera na asistenciju Mate, iz prvog udarca u okvir gola, posle prvog kornera za Plavce na meču.

Petr Čeh je u produžecima odbranio penal Arjenu Robenu, a kasnije i Ivici Oliću i Baštijanu Švajnštajgeru u penal seriji i Čelsi je osvojio prvu i jedinu titulu šampiona Evrope u sred Minhena. Naredne sezone sastali su se u finalu Superkupa Evrope, gde smo gledali duel Pepa Gvardiole i Žozea Murinja i tada je Bajern slavio posle penala, do kojih je došao golom Havija Martinesa u poslednjim trenucima produžetka.

Jedini promašaj sa bele tačke bio je udarac Romelua Lukakua.

Real Madrid – Mančester siti

Veliki derbi osmine finala Lige šampiona igraće vicešampion Španije i aktuelni šampion Engleske.

Real Madrid je prošle sezone ispao u osmini finala od Ajaksa i u ligi nisu imali nikakve šanse u duelima sa Barselonom, pa je Florentino Peres odlučio da vrati Zinedina Zidana i da u letnjem prelaznom roku "odreši kesu".

Zizu je doveo šta je želeo, Eden Azar, Rodrigo, Luka Jović, Floran Mendi pojačali su Kraljevski klub pa je osvajač tri Lige šampiona zaredom bio spreman da krene u pohod na još jednu.

Real je ispao iz Kupa u četvrtfinalu, dok u ligi ima bod više od drugoplasirane Barselone.

U Ligi šampiona osvojili su 11 bodova, imali su poraz i nerešeno sa Pari Sen Žermenom, igrali su nerešeno i sa Klub Brižom, pa je francuski šampion završio ispred. Zbog toga će odmah na startu imati izuzetno teškog protivnika.

Postigli su 14 golova, što je više od dva po meču u proseku, a Karim Benzema i Rodrigo najbolji su strelci sa po četiri. Mančester siti suspendovan je od strane UEFA na dve godine i u tom periodu neće moći da nastupa u Ligi šampiona. UEFA je stroga po pitanju finansijskog fer pleja, ali niko nije očekivao baš da će "Građane" izbaciti iz najelitnijeg takmičenja.

Kao da već nije bila dovoljna slaba sezona u Premijer ligi, gde je Liverpul praktično osvojio već titulu, s obzirom da ima 25 bodova prednosti.

Siti će igrati finale Liga kupa i osminu finala FA Kupa, ali jedina uteha u ovoj sezoni može biti osvajanje Lige šampiona, koja se u Mančesteru dugo čeka.

Pritisak je na Pepu Gvardioli, koji jeste osvojio dve titule Premijer lige i domaću tripletu, ali zna se šta najviše žele vlasnici Sitija. Podsećamo, nebesko-plavi pod vođstvom Gvardiole nisu stigli ni do polufinala Lige šampiona, a to je za rukom pošlo samo Manuelu Pelegriniju.

Očekivano su završili na prvom mestu svoje grupe, bez poraza i sa 14 osvojenih bodova. Postigli su 16 golova na šest utakmica, a najefikasniji bili su Sterling sa pet i Gabrijel Žesus sa četiri gola. Prvi put su se sastali u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2012/13.

Real je u prvom meču slavio rezultatom 3:2, posle velikog preokreta, pošto su Džeko i Kolarov donosili Sitiju prednost, ali je Benzema u 87. poravnao, a Ronaldo u 90. minutu doneo pobedu. U Engleskoj je bilo 1:1, a strelci su bili Karim Benzema i Serhio Aguero.

Real je prošao kao drugoplasirana ekipa iz grupe D, dok je Siti završio na poslednjem mestu sa samo tri boda i bez ijedne pobede.

Sledeći put sastali su se u polufinalu Lige šampiona i bilo je tesno. Siti je rutinski izbacio Dinamo Kijev i PSŽ, dok je Real lako izašao na kraj sa Romom, ali je morao da preokrene protiv Volfsburga.

Posle meča bez golova u Mančesteru, Real je kod kuće slavio minimalnim rezultatom, a svoju mrežu zatresao je Fernando u 20. minutu. Madriđani su trijumfom nad gradskim rivalom Atletikom u finalu došli do titule.

Napoli – Barselona

Derbi Dijega Armanda Maradone.

Napolitanci imaju veoma lošu sezonu, s obzirom da se u Seriji A nalaze na osmom mestu sa 33 osvojena boda, čak 12 manje od četvrtoplasirane Atalante i mesta koje vodi u Ligu šampiona.

U najelitnijem takmičenju odigrali su i više nego dobro pod trenerskom palicom Karla Anćelotija. Nisu doživeli nijedan poraz, ostvarili su tri pobede i tri puta su remizirali, za ukupno 12 osvojenih bodova.

To im je donelo drugo mesto, iza Liverpula, kojem su naneli jedini poraz u sezoni, a možemo reći i drugi, ako računamo poraz omladinaca Redsa u Liga kupu protiv Aston Vile.

Predvodili su ih Mertens sa pet i Milik sa tri gola.

Sada je na klupi Đenaro Gatuzo i nekadašnji defanzivni vezista ne uliva baš poverenje kao strateg velikana iz Napulja. Karlo Anćeloti je majstor za kup takmičenja i pravo je pitanje kako će se postaviti Gatuzo protiv Barselone. Barselona je takođe smenila trenera u toku sezone, pošto je Kike Setijen zamenio Ernesta Valverdea posle serije loših rezultata.

Katalonci se nalaze na drugom mestu u Primeri, sa bodom zaostatka u odnosu na Real Madrid i naravno predvodi ih Lionel Mesi sa 14 pogododaka i 12 asistencija.

U Ligi šampiona završili su na prvom mestu grupe F, ali nije to bila ubedljiva igra, s obzirom da su postigli samo devet pogodaka na šest utakmica, a od Barse smo navikli mnogo efikasniju igru.

Mesi je postigao samo dva gola u grupnoj fazi, dok je Suares postigao tri, ali njega neće biti u ovom dvomeču, tačnije do kraja sezone.

Lion – Juventus

Juventus predugo čeka na titulu šampiona Evrope.

Izgubili su tri finala u drugoj deceniji 21. veka i više ih ne može utešiti ni titula u Seriji A.

Maurisio Sari nasledio je Maksa Alegrija, ali se više vidi "nazadovanje" nego napredak u igri Juventusa, koji je i slabijim rosterom bio mnogo dominantniji, dok su sada sa najvećim brojem kvalitetnih igrača u istoriji "klimavi" na svakom frontu.

U ligi će do kraja voditi borbe za titulu sa Laciom i Interom, dok su u Kupu stigli do polufinala, gde su se protiv Milana "izvukli" na San Siru golom Ronalda sa bele tačke u 90. minutu.

Bili su ubedljivi u grupi D, pošto su završili na prvom mestu sa pet pobeda i jednom nerešenom utakmicom, tačnije 16 osvojenih bodova. Za njihov standard bili su i efikasni, pošto su postigli 12 golova na šest utakmica, tačnije dva u proseku po meču.

Dibala je upisao tri gola i tri asistencije, Gonzalo Iguain dva gola i tri asistencije, dok je Ronaldo postigao samo dva gola, što je za njegove standarde veoma slabo. Ipak, to nije imalo uticaja. Lion je možda i najveće iznenađenje u nokaut fazi Lige šampiona.

Igraju katastrofalno u ligi i trenutno su 11. na tabeli Lige 1 sa 34 osvojena boda, dok su u Kupu stigli do polufinala.

Što se tiče kup takmičenja, tu su zaista odlični ove sezone, što pokazuje i plasman u nokaut fazu Lige šampiona. U grupi su iznenadili Lajpcig i slavili u Nemačkoj 0:2, savladali su i Benfiku kod kuće, a trijumfom lisabonskog tima u poslednjem kolu protiv Zenita, "dobili su krila" i izvukli bod protiv Lajpciga, koji ih je odveo u osminu finala.

Imali su osam bodova, po jedan više od ruskog i portugalskog tima.

Memfis Depaj bio je ubedljivo najbolji igrač Liona u grupnoj fazi sa pet postignutih golova, ali neće moći da pomogne svojoj ekipi u nastavku, s obzirom da je doživeo tešku povredu. Lion i Juventus igrali su četvrtfinale Lige Evrope u sezoni 2013/14.

Juve je u Francuskoj u prvom meču slavio minimalnim rezultatom, golom Bonućija u 85. minutu, dok su u Torinu takođe slavili, rezultatom 2:1.

U polufinalu Lige Evrope Juventus je poražen u dvomeču od Benfike, a trofej je osvojila Sevilja. U Ligi šampiona igrali su u sezoni 2016/17.

Juventus je slavio u Francuskoj ponovo minimalnim rezultatom u izuzetno zanimljivom meču.

Sadašnjem napadaču Arsenala Aleksandru Lakazetu Bufon je odbranio penal u 35. minutu, Mario Lemina zaradio je isključenje u drugom poluvremenu, ali su crno-beli i sa igračem manje slavili, pošto je pogodak postigao Kvadrado u 76. minutu.

U Italiji je bilo 1:1 – Iguain je sa bele tačke pogodio u 13, dok je bod doneo sadašnji fudbaler Bajerna Korentan Toliso golom u 85. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: