Nova vest
Svet sporta 0

10.10.2024.

13:56

Ulično vežbanje na Sajmu – stižu i ginisovci

Sportsko takmičenje u uličnom treniranju, odnosno "street workout", prvi put će biti održano na Beogradskom sajmu.

Izvor: Hood vibes fest

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Hood vibes fest/Andrej Marković

Bitan deo "ulične kulture" jeste treniranje na šipkama ili na spravama na otvorenom, a takmičenje na Beogradskom sajmu voditi će srpski ginisovci Uroš Ašković Aške i Nikola Vejnović Kinez, a sve to u programu festivala rep muzike "Hood vibes fest".

Takmičenje će činiti dva dela, prvi takmičarski u kom će se učesnici boriti za nagrade, i drugi u kom će moći da se oprobaju svi posetioci festivala, odgovore na izazove u uličnom vežbanju i probaju da probiju barijere u treniranju.

Ceo "street workout" program biće pod nadzorom Ašketa i Kineza, dua koji je profilisan u ovom sportu i ima zapažene rezultate.

Uroš Ašković je aktuelni Ginisov rekorder u kategoriji sklekovi sa rancem od oko devet kilograma opterećenja (20lb), uradio ih je 1.522 u Beogradu 2. jula 2023.

Sem toga, držao je Ginisov rekord u sklekovima sa opterećenjem od oko 18 kilograma (40lb), napravio ih je 1.105, ali je u međuvremenu nadmašen.

Drugi domaćin pomenutog takmičenja na festivalu Nikola Vejnović je postavio rekord od 1.274 sklekova za sat vremena u kojim u donjem položaju grudi pipaju tlo, a u gornjem su ruke potpuno ispružene.

Međutim, ovaj Ginisov rekord nije zvanično zaveden jer je ubrzo stigao bolji koji je prihvaćen.

"Kada se čuje "Ginis" odmah se zna da je to nešto impresivno, da treba mnogo vremena da se dostigne. Cela priča je nastala 2020. gde smo prvo obarali neoficijelne rekorde koji se nalaze na našem Jutjub kanalu. Posle toga smo u jednom trenutku rešili da krenemo sa oficijelnim, Aške je oborio dva zvanična rekorda i jedan je i dalje aktuelan, dok je drugi prebacio jedan drugi takmičar. Ja sam nedavno oborio jedan Ginisov rekord, uspeo sam, ali još nije završena procedura prihvatanja od strane Ginisovog komiteta, rekao je Nikola Vejnović Kinez.

Uroš Ašković Aške ističe da je cilj da probiju granice.

"Ginisova knjiga rekorda što se tiče tog sportskog dela je vrlo opširna i postoji puno disciplina, oni od jedne vežbe naprave 20, 30 rekorda. Konkretno su sklekovi dosta bogati opcijama za pravljenje rekorda. Ono što mi radimo, jer smo dugo u ovome i želimo da probijamo granice, otvorimo Ginisove stranice i gledamo mogućnosti za obaranje rekorda. Naravno, tražimo neke zdravorazumske rekorde koji znače da se obore",

Program će 12. oktobra početi u 18 sati, a tačan redosled dešavanja biće objavljen na društvenim mrežama festivala.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu