Nova vest
Svet sporta 0

29.9.2024.

15:10

Srbin razbio sto, pa sa krvavom rukom odveo svoj tim u finale VIDEO

Srpski igrač kanter-strajka (CS2) Nikola "NiKo" Kovač jednim potezom tokom turnira ekspresno je obišao svet.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Screenshot/BLAST

NiKo je učestvovao u polufinalu "BLAST Premier Fall" turnira, a njegova ekipa G2 se sastajala sa Vitalitijem.

Meč je ušao u treću mapu (Miraž), a situacija je došla do vrhunca kada je iskusni Srbin iz Brčkog umalo rešio situaciju u kojoj je bio 1 na 5.

Na kraju je svojom krivicom ostao bez "klača" i izgubio veoma bitnu rundu, a zbog naboja emocija u tom trenutku reagovao je tako što je iz sve snage šakom udario sto.

I to je uradio toliko jako da je napravio ozbiljnu rupu u stolu!

Iako je delovalo da će Kovača taj potez potpuno poremetiti, pogotovo zato što je prilikom udarca raskrvario šaku, desilo se suprotno.

"Ne znam ni da l bih se vratio u meč da nisam udario o sto, bilo mi je bitno da izbacim te frustracije. Naravno, nisam želeo da namerno uništim sto, ali sam bio baš tužan i frustriran što nisam dobio taj 'klač'", izjavio je Nikola Kovač.

Nikoli je bilo potrebno par rundi da se konsoliduje, a onda je zaigrao još bolje, rešio jedan 1v3 "klač", a zatim odveo svoj tim do velikog trijumfa na trećoj mapi (16:14), posle produžetka.

Sada, međutim, sledi najveći mogući izazov za jednog od najboljih kanteraša svih vremena i njegov G2, pošto je rival u velikom finalu Na'Vi.

Ukrajinska organizacija sa međunarodnim sastavom savladala je G2 u poslednjih devet susreta. Meč koji se igra u Kopenhagenu na programu je od 16 časova. Pobedniku će pripasti 200.000 dolara, a poraženom "samo" 85.000.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu