Nova vest
Svet sporta 0

27.9.2024.

14:12

Najavljen drugi "Belgrade Padel Open"

Otvaranjem terena Padel centra u Beogradu na vodi zvanično je najavljen drugi međunarodni turnir "BMW Padel Belgrade open", koji se u subotu 28. septembra održava u našem glavnom gradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Marko Metlaš i Dragana Stjepanović

Najvažniji turnir u Srbiji sporta sa najdinamičnijim razvojem na svetu okupiće 14 timova u Miks i 8 u Masters kategorijama, uz očekivanje da će ovogodišnji turnir po kvalitetu i posećenosti nadmašiti i prvenac koji je Beograd i padel sport u Srbiji etablirao na međunarodnoj sportskoj sceni.

"Ponosni smo na to što ćemo uz ovogodišnje izdanje 'Padel Belgrade Open BMW' nastaviti tradiciju priređivanja važnih međunarodnih turnira ovog atraktivnog sporta, koji i kod nas doživljava pravi procvat u popularnosti i masovnosti širom zemlje. Renomirani timovi iz Srbije i inostranstva prirediće vrhunski sportski doživljaj zainteresovanoj publici na ovoj izuzetnoj lokaciji u novom centru zbivanja u Beogradu na vodi, i sigurni smo da ćemo uz podršku Grada Beograda, Minstarstva sporta i cenjenih partnera turnira i ljubitelja padela nastaviti da kroz 'Padel Belgrade Open' dinamično razvijamo padel u Srbiji i otvorimo mogućnosti našim timovima da postanu konkurentni na svetskom nivou", izjavio je direktor turnira "BMW Padel Belgrade Open" Đorđe Mijailović.

"Ministarstvo sporta je prepoznalo važnost padela i održavanja ovog prestižnog međunarodnog turnira kao jedan od svojih strateških ciljeva u daljoj promociji sporta među svim generacijama naših građana, po specifičnostima i vrednostima koje padel čine sportom sa najvećim rastom popularnosti u svetu. Padel Belgrade Open će biti prilika da se naša sportska javnost dodatno upozna sa najvišim nivoom igre koja rapidno stiče svoje poklonike širom naše zemlje, što će ih sigurno podstaći da zaigraju padel ili kroz treninge podignu svoje uživanje u sportu i takmičarske ciljeve na još viši nivo. Da bi ovako važan sport u Srbiji mogao da se razvija na pravi način, Ministarstvo je pripremilo zvanične okvire za skoru registraciju Padel saveza Srbije, što će pospešiti i ubrzati naredne nužne faze procesa razvoja infrastrukture, edukacije i takmičenja padela u okviru sistema sporta Srbije. Želim vam uspešan turnir i da uskoro slavimo naše prve padel šampione na najvažnijim turnirima širom planete”, istakao je Marko Kešelj, državni sekretar za sport u Vladi Republike Srbije.

Marko Metlaš i Dragana Stjepanović

"Grad Beograd nastavlja da svesrdno podržava održavanje ove sjajne manifestacije u sportu koji je stekao veliku međunarodnu popularnost - već prepoznat kao izuzetan domaćin najvažnijih kontinentalnih i svetskih sportskih događaja. Ciljevi Grada Beograda u promociji sporta, kulture i pravih društvenih vrednosti uvek bivaju sve viši, što nailazi na odličan odziv naših sugrađana, gostiju i partnera iz celog sveta, i u tom smislu bismo voleli da u skoroj budućnosti Beograd ugosti i prvi regionalni Masters turnir u padelu. Želiim svim učesnicima i posetiocima da uživaju u takmičenju, lepotama i čarima Beograda ovog vikenda - i da zajedno proslavimo Srbiju kao novi centar i ovog sporta na svetskom nivou", naglasio je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda.

Praćenje drugog međunarodnog turnira "BMW Padel Belgrade Open" na novoj lokaciji u okviru "Beograda na vodi" ispod Gazele (ugao ul. Vudro Vilsona i ul. Ideja) je besplatno za sve zaintesovane posetioce, uz posebnu zabavnu zonu sa brojnim interaktivnim sadržajima.

Takmičarski dan u subotu 28. septembra počinje od 10:00 kvalifikacionim mečevima iz kategorije Miksa, sa polufinalima u kategorijama Masters i Miks na programu od 18:00 časova i finalima od 20h, posle kojih će biti održana Zvanična ceremonija dodele trofeja i nagrada na Centralnom terenu Padel centra. 

Više informacija o programu drugog međunarodnog turnira "Padel Belgrade Open", timovima koji će učestvovati i zanimljivostima koje očekuju publiku i ljubitelje ovog sporta možete pronaći na zvaničnom veb-sajtu turnira.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Donaruma ne igra protiv Rena

Golman fudbalskog kluba Pari Sen Žermena Đanluiđi Donaruma neće igrati meč protiv Ren, a to se dešava nekoliko dana pred odlazak na meč protiv Arsenala u Ligi šampiona, saoopštio je pariski klub.

Beta

16:03

15 min

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

21 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

22 min

Novo Sport Video Menu