Nova vest
Svet sporta 1

25.9.2024.

23:20

Drugi "Padel Belgrade Open" za najbolje od najboljih predstojećeg vikenda

Najvažniji turnir u Srbiji sporta sa najdinamičnijim razvojem na svetu ponovo je među nama!

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Padel Belgrade Open

Drugo izdanje "Padel Belgrade Open BMW Delta Motors" na programu je u našem glavnom gradu predstojećeg vikenda 28. i 29. septembra, na oduševljenje svih igrača i poklonika ovog omiljenog reket-sporta.

Posle izuzetnog uspeha premijernog izdanja koje je zapaženo i na međunarodnom nivou, i ovoga puta zvanično podržan od strane Grada Beograda "Padel Belgrade Open" za 2024. će okupiti najbolje igrače padela u našoj zemlji i učesnike iz inostranstva u potpuno novom "Padel centru" u okviru atraktivnog kompleksa "Belgrade Waterfront" – na pristupačnoj lokaciji ispod mosta Gazela.

Turnir će biti održan u dve kategorije – Master i Miks, gde će u najkvalitetnijoj Master kategoriji nastupiti 8 timskih parova – i to po jedan iz Argentine i Italije i dva iz Španije, uz četiri izabrana tima iz Srbije koji će biti odvojeni u dve grupe od po 4 timova. Takmičenje u Miksu će predstaviti 12 timskih parova odvojenih u 2 grupe od po 6 ekipa – 11 iz Srbije i jednog iz Francuske.

Padel Belgrade Open

Prvog dana takmičenja u subotu 28. septembra će biti održani mečevi po grupama, da bi se po dva najbolja tima iz svake grupe kvalifikovali za polufinalne mečeve i veliko finale "Padel Belgrade Open-a" - na programu završnog dana turnira 29. septembra.  

Po uzoru na najveće svetske centre, padel u Beogradu i širom Srbije iz dana u dan stiče sve više poklonika i igrača – ali još važnije, biva praćen otvaranjem novih terena, centara i prisustvom sve većeg broja stručnih trenera u čemu je organizacija prvog “Padel Belgrade Open-a” predstavljala glavnu prekretnicu za ovako sadržajan razvoj. Zbog toga se i očekuje da će i padel, nalik tenisu, postati novi trofejni sport naše zemlje – pa će predstojeći “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” biti sjajna prilika da se sportska javnost još bolje upozna sa najboljim igračima naše zemlje u Master i Miks kategorijama, ali i priznatim međunarodnim asovima koji su prvo izdanje turnira učinili nezaboravnim.

Besplatan ulaz u novi Padel centar u okviru “Beograda na vodi” sa tribinama za praćenje mečeva, posebna zabavna zona za posetioce sa brojnim interaktivnim sadržajima i Zona za igrače u kojoj će se učesnici turnira zagrevati i opuštati u slobodno vreme glavne su jedinice centra “Padel Belgrade Open” – još jedne sportske manifestacije koja će potvrditi status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i sa punim pravom domaćina velelepnog svetskog događaja Expo 2027. 

Padel Belgrade Open

"Zapažen uspeh ostvaren organizacijom prvog “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” Beograd i Srbiju je definitivno etablirao u krugu evropskih padel centara po dinamici i sadržajnosti razvoja – i direktno uticao na to da se broj padel terena u Srbiji od tadašnjih 18 skoro utrostruči do danas. Ponosni smo što ćemo ljubiteljima padela prirediti još jedno sjajno takmičenje na impresivnoj novoj lokaciji u centru Beograda, zaštićenoj od uticaja lošeg vremena – za nesmetano uživanje u njegovim čarima i uz prateću zabavu za sve prisutne. “Padel Belgrade Open” nastavlja da ostvaruje svoju ulogu predvodnika razvoja padela na takmičarskom i rekreaktivnom nivou u cilju njegove popularizacije u Srbiji i usmeravanja talenata ka profesionalnom segmentu – ali i ustanovljenja padela kao sporta prepoznatog od strane državnih institucija što će omogućiti nastanak još većeg broja klubova i terena za potrebe neprestano rastućeg broja novih igrača", naglasio je Đorđe Mijailović, Direktor turnira “Padel Belgrade Open” i Padel centra na Košutnjaku.

Više informacija o programu drugog međunarodnog turnira “Padel Belgrade Open”, timovima koji će učestvovati i zanimljivostima koje očekuju publiku i ljubitelje ovog sporta možete pronaći na zvaničnom veb-sajtu turnira.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu