Nova vest
Svet sporta 0

20.9.2024.

16:57

Sajam sporta na Adi Ciganliji – više od 80 sportova, ulaz besplatan

Sajam sporta, pod sloganom „Sport je život – život je sport“, održaće se na beogradskoj Adi Ciganliji 13. put zaredom, u organizaciji Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Ivan Milenković

Posetioci će potpuno besplatno moći da se oprobaju u više od 80 sportova, ali i da poslušaju razna zanimljiva i edukativna predavanja, najavili su organizatori na manifestaciji otvaranja.

"Draga deco pozivam Vas da iskoristite ova tri dana i upoznate se sa što više sportova, probate što više sportskih disciplina i konačno opredelite se da krenete, ako to već niste učinili, da se redovno bavite fizičkom kulturom jer ćete tako biti zdraviji, srećniji, bićete okruženi prijateljima, drugaricama i drugovima. Jednom rečju bićete srećniji nego ikada jer ćete postati članovi najveće porodice u Srbiji, a to je sportska porodica", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj i pozvao sve mališane, ali i njihove roditelje da ovog vikenda, poslušaju i brojna edukativna predavanja.

Ivan Milenković

"Biti sportista i predstavljati svoju zemlju znači imati poštovanje i odgovornost prema zastavi i grbu koji nosiš na dresu, ali koji pre svega treba da ti je u srcu. Odgovornost prema državi koja je obezbedila sve uslove kako bi svaki trening bio na najvišem nivou i odgovornost prema ljudima koji veruju u tebe i kao sportistu i kao čoveka", izjavio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Svi Beograđani i posetioci Beograda, moći će ovog vikenda da provere svoje umeće u dobro poznatim sportovima kao što su fudbal, odbojka, rukomet ili košarka, ali i da iskuse one manje uobičajene, ali jednako vredne pažnje - streljaštvo, streličarstvo, kriket, korfbol, gimnastika, golf, bilijar, tekvondo i mnogi drugi.

Ivan Milenković

Pored toga, posetioci će imati priliku da slušaju predavanje u organizaciji Fondacije Novak Đoković, kao i Ministarstva informisanja i telekomunikacija na kojem će biti reči o zaštiti dece na internetu.

U subotu će biti održano finale Lige malih šampiona akcije SSS i Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje.

Nedelja je dan kada će posebna pažnja biti posvećena fitnesu, te će tako SSS i Savez Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerodbik, dodeliti diplome edukovanim trenerima. Pored toga, biće održan i trening za dame pod nazivom "Budi zdrava – vežbaj sa nama".

Ivan Milenković

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu