Nova vest
Svet sporta 0

6.8.2024.

11:06

Ministar Zoran Gajić posetio sportski kamp "Srbija te zove"

Ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić je posetio sportski kamp "Srbija te zove", koji već petu godinu zaredom organizuje sportsko udruženje "Sportstars".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Ministartsvo sporta Republike Srbije

Ovaj kamp okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.

Ministartsvo sporta Republike Srbije

Ministar Gajić je tokom posete pozdravio decu koja su došla u kamp, kao i njihove trenere i izrazio zahvalnost pokrovitelju i organizatorima događaja, koji su prepoznali jednu ovakvu akciju.

"Želim da istaknem da je sport daleko više od delatnosti, u smislu da se vidi ko je bolji i da postoji pobednik i poraženi. Kamp "Srbija te zove" i bavljenje sportom je specifično po tome što su sva deca, više od 300 njih zapravo, pobednici i šampioni. Vaš boravak prema tome bi trebalo da bude takav da usavršite svoje sportske veštine, da usavršite srpski jezik, da steknete nove prijatelje i da još više zavolite Srbiju, a najvažnije - da nikada ne zaboravite ko ste i šta ste", naveo je ministar Gajić.

Ministartsvo sporta Republike Srbije


Pored ministra Gajića, kamp su posetili i ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srbije, Selma Čabrić, kao i zamenik direktora kompanije NIS, Vadim Smirnov.

Sportski kamp "Srbija te zove" predstavlja važan most za povezivanje i jačanje zajedništva među mladima iz različitih delova sveta, kao i priliku da kroz sport nauče da vrednuju timski rad, razvijaju lične veštine i stvaraju trajne prijateljske veze.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu