Nova vest
Rukomet 1

23.10.2024.

9:10

Petar Đorđić u Partizanu: "Pamtim tatino osvajanje titule" FOTO/VIDEO

Rukometni klub Partizan potpisao je ugovor do juna 2026. sa dugogodišnjim reprezentativcem Srbije, levim bekom Petrom Đorđićem.

Izvor: RK Partizan

RK Partizan/Maja Nastić

Momak rođen u Šapcu, igrao je devet godina u nemačkoj Bundesligi, pa u Belorusiji i Portugalu, a zimus se vratio u Srbiju i posle Evropskog prvenstva u januaru igrao za Vojvodinu.

Prošla je 31 godina od prve titule državnog prvaka u klupskim vitrinama.

Tog 23. maja 1993. godine Zoran Paša Đorđić briljirao je na golu protiv večitog rivala, a posle produžetaka i sedmeraca Partizan je prvi put u istoriji postao šampion.

Tri decenije nakon što je Zoran Đorđić ušao u istoriju Partizana kao deo zlatne generacije koja je u Humsku 1 donela prvu titulu, došao je trenutak da i Petar obuče crno-beli dres.

"Drago mi je što sam postao igrač Partizan, kluba koji raste i ima visoke ambicije. Pored tog profesionalnog aspekta, postoje i emocije koje pratim iz porodice. Kroz maglu pamtim tatino osvajanje titule 1993. godine, bio sam jako mali, ali mi je pričao da sam u to vreme bio maskota tima (smeh). Kao sportista težim ka najvišim ciljevima i nadam se da ću biti dobro pojačanje. Biću jedan od najstarijih u ekipi, tako da tek sad shvatam kako vreme brzo prolazi", kaže novi levi bek crno-belih.

Petar u Partizan stiže iz redova najvećeg rivala novosadske Vojvodine, ali naglašava da se sa prethodnim klubom rastao pre bilo kakve opcije da obuče crno-beli dres.

"Stvarno je neočekivano sve ovo što se izdešavalo. Došao sam u Vojvodinu posle Evropskog prvenstva sa reprezentacijom i bio vrlo motivisan. Beležili smo dobre rezultate, osvojili titulu, ove sezone igrali dobro u Ligi Evrope, ali neke stvari nisu bile onakve kakve sam ih zamišljao. Ne bih javno pričao o tome, ovako je najbolje, da i Vojvodina i ja idemo svojim putem", objašnjava Đorđić.

RK Partizan/Maja Nastić

"Ponuda iz Partizana je došla tek nakon što je moj rastanak sa Vojvodinom bio ozvaničen i to mi je jako bitno da naglasim. I klubu i bivšim saigračima želim sve najbolje, osim protiv nas (smeh). Rivalstvo između Partizana i Vojvodine je jako dobro za naš sport. Ne pamtim kada smo imali dva tako kvalitetna tima i to je veliki plus za rukomet i navijače. Nadam se da će oba kluba nastaviti da rastu, a reprezentacija zajedno sa njima".

Želja da ostane u Srbiji i da porodica ne trpi zbog karijere bila je motiv više da potpiše ugovor sa crno-belima.

"Razmišljao sam čak i da završim karijeru. Porodica mi je na prvom mestu i želim da mi deca odrastaju ovde, da ne menjaju školu. Imao sam druge ponude, ali se onda otvorila prilika da zaigram za Partizan. Imao sam odličan razgovor sa ljudima iz kluba, potom i sa trenerom Đorđem Ćirkovićem i bilo mi je važno da čujem njegovo mišljenje. Ako te trener hoće i pozitivan je prema tvom dolasku, onda vredi nešto graditi. Smatram da još uvek mogu mnogo da doprinesem i pokažem na terenu i nadam se da ćemo kao tim ispuniti sve što se od nas očekuje".

Izvor: RK Partizan

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

X nije dovoljno važan

Iako je ova odluka zaključila istragu, iz Evropske komisije ističu da će nastaviti da prate kretanja na tržištu i reagovaće ako se nešto promeni.

Zimo

11:00

23 min

Novo Sport Video Menu