Nova vest
Rukomet 5

18.9.2024.

19:40

Partizan se osvetio Vojvodini – neverovatni Crnoglavac rešio derbi

Rukometaši Partizana savladali su Vojvodinu u Novom Sadu rezultatom 30:28 (13:12) u prvoj utakmici nove sezone Superlige Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Na taj način su se beogradski crno-beli osvetili novosadskim crveno-belima za nedavni poraz u Superkupu Srbije odigranom u Banjaluci.

Nakon tog meča usledio je niz saopštenja obe strane, gde je Partizan optužio direktora Vojvodine Darka Jevtića da ucenjuje i maltretira mnoge u srpskom rukometu.

Usledio je i odgovor Jevtića, ali je Partizan ipak odneo najveću pobedu na rukometnom terenu.

Srđan Stevanović/Starsport

U vrlo neizvesnom meču, "parni valjak" je igrao mnogo bolju odbranu nego pre nekoliko dana, a na drugoj strani terena je imao neverovatnog Nikolu Crnoglavca.

Desni bek Partizana je terorisao golmane Vojvodine i utakmicu završio sa čak 14 postignutih pogodaka.

Međutim, niko ne može sam, ali su mu se, posle prvog poluvremena završenog rezultatom 13:12 za goste, u ofanzivnim akcijama priključio i Marko Kotar, dok je na golu zablistao golman Zorić.

Srđan Stevanović/Starsport

Vojvodina je više grešila, kako je vreme odmicalo imala i četiri gola zaostatka, te je često brzala i njen trener Boris Rojević, koji je i selektor Srbije, nije nalazila rešenje i način za povratak.

Crnoglavca je sa 14 golova pratio Zečević sa sedam, dok je u ekipi Vojvodine najefikasniji bio Sesa sa osam pogodaka.

Valja istaći da je meč protekao bez većih indicenata, za razliku od nekoliko prethodnih, mada je u finišu jedan upaljač pogodio trenera golmana Partizana Mihaila Radosavljevića, ali se sve brzo smirilo.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu