Nova vest
Rukomet 0

14.8.2024.

11:36

Dupli poraz srpskih rukometaša na EP

Muška i ženska kadetska reprezentacija Srbije, upisale su poraze na Evropskim prvenstvima.

Izvor: Rukometni savez Srbije (RSS)

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Rukometni savez Srbije (RSS)

U drugom meču druge runde Evropskog prvensva, muška kadetska selekcija Srbije doživela je prvi poraz. Selekcija Mađarkse savladala je srpski tim sa 36:33 (16:18).

Impresivna partija Đorđa Draška koji je postigao čak 17 golova ipak nije bila dovoljna da Orlići upišu petu pobedu na turniru, a utešna nagrada za mladog srpskog rukometaša bilo je priznanje za igrača utakmice.

Reprezentaciju Srbije do 18 godina sutra očekuje slobodan dan, a u četvrtak od 17 časova na programu je poslednji meč top osam faze protiv Nemačke.

U uvodnim minutima meča Mađari su diktirali tempo igre, te su uspeli da stvore višak od dva gola koji su uspevali da čuvaju do sredine prvog dela igre. Cenić i Draško bili su raspoloženi u napadu, a Jokić je doneo prvo vođstvo Srbiji od 9:8 u 17. minutu. Pred odlazak na pauzu viđena je i sjajna odbrana sedmerca koju je upisao Dušan Zekić, te je srpski tim posle 30 minuta igre na semaforu imao vođstvo od 18:16.

Samo pet minuta drugog poluvremena dovoljno je bilo Mađarima da se vrate u igru i dođu do izjednačenja. U narednih 10 minuta činilo se kao da Orlići tome mogu odoleti, ali su raspoloženi Kovač i Eklemović naterali selektora Trivkovića da zatraži tajm aut pri zaostatku od tri gola (28:25). Nije pauza urodila plodom, rastrčala se Mađarska i bez većih problema privela meč kraju sačuvavši vođstvo.

Poražene i rukometašice

Rukometni savez Srbije (RSS)

Ženska kadetska reprezentacija Srbije otvorila je Svetsko prvenstvo koje se održava u Kini porazom od selekcije Austrije rezultatom 30:27 (13:12).

Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom da se šampionat Sveta počne bolje jer je utisak da su srpske rukometašice same sebe pobedile jer je protivnik razlike pravio iz naših tehničkih grešaka, što je istakao i selektor Zoran Barbulović u svojoj analizi.

"Protivnika znamo jako dobro, igrali smo sa njima prošle godine četiri puta. One su se uz B divizije vratile uz sve pobede i danas taj kvalitet i potvrdile. Sa druge strane možda smo mi bili malo više impresionirani početkom prvenstva i prvom utakmicom. Izuzetno loše smo je otvorili, 9:3 je bilo za Austriju, ali smo do poluvremena stigli i do egala. Početkom drugog poluvremena smo i poveli, ali ono što nas je i na početku koštalo rezultata u njihovu korist koštalo nas je i u nastavku igre, a to su tehničke greške iz kojih su oni razvijali kontre i pravili razliku. Devojke su se borile, želele su da lepo otvore prvenstvo, želimo da ovde igramo slično kao i u Podgorici, ali je za to potrebno smiriti glavu i staloženo ući u duel sa Čileom."

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Lara Stanić sa osam, odnosno Mia Nedeljković sa sedam postignutih golova.

Srpske kadetkinje sutra u drugom kolu igraju protiv ekipe Čilea, sa početkom u 12 časova po lokalnom vremenu odnosno 6 po srpskom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu