Nova vest
Rukomet 0

9.6.2024.

19:39

Katalonci slave u Kelnu – Barselona ostavila Hansena bez titule prvaka Evrope

Rukometaši Barselone postali su prvaci Evrope.

Srđan Novaković
Profimedia

Katalaonski tim je u velikom finalu Lige šampiona savladao ekipu Alborga rezultatom 31:30 i tako došao do 12. titule prvaka Evrope. 

Sa druge strane Mikel Hansen će svoju rukometnu karijeru završiti bez trofeja u Ligi šampiona, jer je sada sa ekipom Alborga poražen u finalu u Lankses areni u Kilu. Slavni Danac je postigao osam golova, ali ipak nije došao do trofeja koji mu jedino nedostaje u slavnoj karijeri. 

Barselonu je do novog trofeja u Ligi šampiona predvodio Dika Mem sa sedam golova, Timoti Engesan je dao šest golova, dok je Melvin Ričardson bio najefikasniji sa devet. 

Bolje je Barselona počela meč, imali su prednost od tri gola prednosti, ali se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom. 

U drugom delu meča Albrog sa Hansenom i Landinom u sastavu nije uspeo da nijednom dođe do prednosti u ovom finalu, u nekoliko navrata je bilo nerešno. 

Rukometaši Barselone su bili koncetrisaniji i bolji u finišu meča, pa su tako na kraju došli do pobede, koja im je donela 12. titulu prvaka Evrope. 

Mikel Hansen tako će svoju profesionalnu karijeru završiti bez titule prvaka Evrope, a upravo je on imao poslednji šut na meču da utakmicu odvede u produžetke, međutim pogodio je samo prečku. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu