Nova vest
Rukomet

Nedelja, 08.01.2006.

13:22

Rukometne smene na praznik

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Praznični vikend u Srbiji doneo je smene prvih trenera u tri rukometna prvoligaša. Upravni odbor RK Partizan, koji je vodeći u domaćem šampionatu i najveći kandidat za titulu prvaka, odlučio je da prvog trenera Časlava Dinčića "prekomanduje" sa mesta prvog trenera na poziciju koordinatora svih selekcija. Ko će ga naslediti na klupi još nije odlučeno, a kao glavni kandidati pominju se Branislav Pokrajac i Zoran Ivić. DSL "Sport" saznaje da su pregovori sa Pokrajcem završeni neuspešno.

"Dinčič nije smenjen. On je dobio ingerencije nad svim selekcijama, a zbog težine posla, velike odgovornosti i obaveza, želeli smo da ojačamo stručni štab, s obzirom na to da sa ovom ekipom treba dosta da se radi", rekao je predsednik Partizana Velimir Marjanović.

Novi šef stručnog štaba Crvene zvezde je Vuk Roganović. Poznati stručnjak je dogovorio sa "crveno-belima" šestomesečnu saradnju sa mogućnošću da se ona produži.  Tandem Ilić- Hadžistević koji je predvodio Zvezdu u finišu prvenstva, ostaće u klubu. Ilić će pomagati Roganoviću, a Hadžistević će raditi sa golmanima. Otežavajuća okolnost novom treneru je što će redove kluba iz Ljutice Bogdana po svemu sudeći napustiti srednji bek Milan Ćorović, za koga je veoma zainteresovan makedonski Metalurg.

Roganović je istakao da je nekoliko puta bio "nadomak Zvezde" i da mu se sada ispunila želja da trenira ovaj klub.

"Za mene je velika čast da budem trener Crvene zvezde, ali i veliki problem, jer se od mene mnogo traži. Ne može mnogo da se promeni za dva, tri meseca, ali ni bez dobrih igrača. Moramo odmah da pojačamo ekipu", rekao je Roganović.

On se zahvalio Upravi na ukazanom poverenju i naglasio da od nje očekuje da obezbedi mir, kako bi mogao da radi. "Ne bih došao da ne mislim da mogu da pomognem. Biće teško, ali volim takve izazove", rekao je Roganović.

Rukometaši Crvene zvezde sutra počinju pripreme, a najvažniju proveru imaće na turniru u Rumi, nedelju dana pre početka prolećnog dela sezone.

Goran Kurteš više nije šef stručnog štaba kaćkog rukometnog superligaša Jugović Unimeta. Ta funkcija poverena je dosadašnjem Kurtešovom zameniku Vladanu Jordoviću odlukom Upravnog odbora. Uprkos dobrom plasmanu na tabeli posle prvog dela prvenstva (6. mesto) Kurteš je smenjen jer je ekipa imala loše rezultate u samoj završnici, protiv Proleter Naftagasa i Vojvodine Univereksport, kako u prvenstvu tako i u kupu. Većina igrača bila je nezadovoljna radom i treninzima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu