Nova vest
Rukomet

Subota, 04.06.2016.

11:59

Metaloplastika – trofej posle 28 godina

Rukemetaši Metaloplastike su u subotu osvojili Kup Srbije, što je prvi trofej za šabačkog velikana posle skoro 30 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Metaloplastika – trofej posle 28 godina
Foto RSS

Nekadašnji prvak Evrope savladao je četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije Vovojdinu i skinuo paučinu sa svojih trofejnih vitrina.

"Šabac 30 godina čeka trofej. Možda je to razlog malo veće nervoze. Silno smo želeli, bili rešeni da ni po koju cenu ne dozvolimo da ovaj pehar ode iz Šapca. Onaj drugi je otišao u Novi Sad. Šabac zaslužuje ovo posle toliko godina. Ovo je veliki dan za Šabac. Nadam se da ćemo i naredne godine parirati Vojvodini. Ona je u ovom trenutku skuplja, bogatija i jača, ali zna i Šabac kako treba. Čestitam Vojvodini na vrhunskom ponašanju i igri. Sve je bilo u žaru borbe i izvinjavam se ako nešto nije bilo kako treba. Nadam se da će nam naši sportski prijatelji oprostiti", rekao je trener Metaloplastike Veselin Vuković.

Vojvođani nisu usleli da odbrane duplu krunu.

"Želeo bih da čestitam Metaloplastici na osvajanju Kupa. Ovo je bila odlična partija. Zbog ovoga se igra rukomet, zbog ovakve atmosfere. Gledaoci su imali šta da vide. Napravili smo greške i pali pred kraj. Sa igraćem više smo ishitreno šutnuli par lopti i to se odrazilo na rezultat. Nemam zamerke. Kao klinac gledao sam neke istorijske mečeve koji su igrani u ovoj hali. Uvek je lepo igrati ovde. Tako je bilo i danas. Puna sala, korektno navijanje, dali smo svoj maksimum. imali smo problema sa nekim povredama posle duge sezone. Ovo je na kraju i najpošteniji ishod. Nama titula, njima Kup. Ovo su dve najbolje ekipe u Srbiji", rekao je trener Voše Boško Rudić.

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Metaloplastike bio je desni krilni igrač Mladen Ivanović.

"Fenomenalna atmosfera. Hvala Šapčanima na prelepoj atmosferi. Organizacija turnira je bila sjajna. Oduševljen sam da sam uzeo trofej u svom gradu na zalasku karijere. Čestitam Vojvodini na tituli. Mnogo šta bih rekao ali ne znam odakle da počnem", rekao je Ivanović.

Tri gola za Vojvodinu postigao je desni bek Miloš Orbović.

"Čestitao bih ekipi Metaloplastike na osvojenom Kupu. Odlična utakmica, borili smo se i jedni i drugi. Propustili smo šanse sa igračem više i to nas je koštalo. Nemam šta da zamerim igračima i čitavoj ekipi. Borili smo se tokom čitave sezone. Iscpljeni smo, uz malo sreće, možda bi prevagnulo i na našu stranu", rekao je Obrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu