Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.11.2022.

08:45

"Samo jedan evropski tim može da parira Brazilu i Argentini"

Proslavljeni italijanski golman Đanluiđi Bufon dao je svoju prognozu Svetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedelju, 20. novembra.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Profimedia/Claudio Pasquazi / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Njegove Italije, sa kojom se 2006. godine popeo na krov planete, nema na drugom uzastopnom Mundijalu i to boli legendarnog Điđija.

"Kao navijač naravno da sam tužan, ali igračima je još gore. Preživeo sam to 2018. godine, kada Svetsko prvenstvo počne, a ti sediš kod kuće. Velika je to patnja i težina koja se zauvek nosi. Teško je prihvatiti da si odgovoran za nešto što je oduzeto italijanskom narodu", rekao je Bufon, koji od 2017. godine ne brani više za nacionalni tim.

"Azuri", iako su aktuelni evropski prvaci, bez Svetskog prvenstva ostali su tako što su ispustili prvo mesto u grupi u poslednja dva kola protiv Švajcarske i Severne Irske, a potom su u baražu šokirani od strane Severne Makedonije, i to golom u 90. minutu.

"Dogodilo se nešto nezamislivo, ali taj poraz vas tera da shvatite u kojoj meri je psihološki aspekt odlučujući u sportu. Italijanski igrači verovatno su u tu utakmicu ušli razočarani jer nisu zauzeli prvo mesto u svojoj grupi i otišli direktno na Mundijal. Imali su promašen penal u poslednjim trencuma meča za pobedu nad Švajcarskom... Ti negativni aspekti uticali da navodno laka prepreka postane nepremostiva", ispričao je Bufon.

Iako nema Italije u Kataru, i njega trese euforija pred početak šampionata.

"Svetsko prvenstvo je takmičenje na kom ako podbacite, osećate se opkoljenim sa svih strana. Ali, ako stignete do vrha, kao što smo mi uradili, to je ekstaza koja traje mesecima! Veličanstven je osećaj, jer shvatite da ste direktno odgovorni za sreću velikog broja ljudi, što je najlepša stvar na svetu".

Izdvojio je dva glavna kandidata za osvajanje trofeja, a oba stižu iz Južne Amerike.

"Argentina ili Brazil. Na individualnom nivou Francuska mi deluje kao jedina evropska reprezentacija koja može da im parira, ali ne znam baš kakvi su kao tim. I možda Belgija, jer mi je sako sviđa kako brani Kurtoa", zaključio je Bufon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu