Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

10.9.2024.

15:55

Triatlonska trka Ironman u nedelju u Beogradu

Triatlonska Ironman 70.3 trka uz učešće više od 1.000 takmičara iz 62 zemalje sveta, prva u ovom delu Evrope, održaće se u nedelju u Beogradu."

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

Broj prijavljenih takmičara govori o kvalitetu trka koje organizujemo od 2017. godine. Mogo će takmičara iz celog sveta doći da oproba stazu koja se reklamira kao brza staza, a Beograd se reklamira kao jedan od gradova koji se najbrže razvijaju u Evropi. Očekujemo da naredne godine ovaj broj učesnika, ako ne za pola, onda za četvrtinu povećamo", rekao je predsednik Upravnog odbora trke Darko Savić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Triatlonska trka održaće se u nedelju u Beogradu. Učesnici će plivati 1,9 kilometar na Adi Ciganliji, voziće bicikl 90 kilometara i trčaće 21,1 kilometar.

mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

"Ovo je bio san 2017. godine, zbog toga je sve počelo i to se polako ostvaruje. Svim učesnicima želim da završe trku bezbedni, bez ikakvih povreda i da se vidimo i 2025. godine", dodao je Savić.

Trka u Beogradu, koja je proglašena događajem od posebnog značaja za grad, kvalifikaciona jr za Svetsko prvenstvo u Marbelji.

Direktor trke Bojan Đurić rekao je da takmičare očekuje brza staza, lepo vreme uz malo kiše i okrepne stanice, zbog čega će učesnici trku završiti sa više kilograma nego kada su startovali.

"Pre početka prijava zacrtali smo da bude između 800 i 1.000 učesnika, a sada smo na gornjoj granici. Prvi put u istoriji Srbije triatlon će okupiti ovoliki broj ljudi, imaćemo 1.000 plivača na Savskom jezeru, 1.000 biciklista na auto-putu, 1.000 trkača na stazi uz Beograd na vodi. Spektakl kakav region još nije video jer je ovo jedna od dve trke u celom svetu. To se ne bi dogodilo da nemamo nesebičnu pomoć gradskih struktura, nije jednostavno zatvoriti 45 kilometara saobraćajnica", naveo je on.

Organizatori su naveli da je prioritet bezbednost učesnika, pošto se takmiče na otvorenom prostoru, a ne u kontrolisanim uslovima.

mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju Darko Glavaš rekao je da je Beograd poznat kao dobar domaćin i da mu je čast što je sa triatlonom od osnivanja.

"Organizacija je zahtevna, ovo je prvi događaj ovakvog formata na Balkanu. U nedelju u ranim jutarnjim časovima Beograd počinje transformaciju, od 6 ujutro menjamo linije gradskog prevoza duž trase. Najviše izmena biće na mostu na Adi, delovima Savskog venca, Novog Beograda. Apelujem na sve da se ponašaju u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom", rekao je on.

Glavaš je rekao da će od 12.30 postepeno početi da se otvara saobraćaj, a da će ceo događaj, na kome će biti angažovano 2.000 radnika, biti završen do ranih popodnevnih časova.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu