Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

27.10.2024.

13:51

Dve titule viceprvaka za Srbiju u Ligi šampiona

Srpska selekcija puškom je, poput tima pištoljem, takmičenje u Ligi šampiona vazdušnim oružjem u Beogradu završila sa srebrnim medaljama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Streljački savez Srbije

Posle velike borbe u maratonskom i dramatičnom meču za zlato izgubila je od Norveške 2:3.

U meču za zlato vazdušnom puškom, Norveška je vodila 2:0. Srbija je uspela da izjednači, da bi Norvežani u susretu miks parova obezbedili najsjajnije odličje

Susret je počeo dvobojem jednog od najtrofejnijih norveških strelaca svih vremena Jona Hermana Hega i našeg asa Lazara Kovačevića. U "tesnom" duelu obojica su beležili visoke pogotke, bilo je preokreta.U završnici je Kovačević vodio 13:11, ali potom je vezao dva lošija hica, Heg je to iskoristio i došao nadomak pobede – 15:13, a u 15. seriji završio posao. Bio za samo 0,1 krug bolji, dovoljno za još dva poena, trijumf 17:13 i startno vođstvo Norveške.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Stručni štab Srbije je u sastavljanju ekipe za meč zlato puškom malo "promešao karte" u poređenju sa polufinalom protiv Italije. Aleksandra Havran je prijavljena kao prvi, a Teodora Vukojević drugi ženski strelac naše reprezentacije.

Iznenađenje na "prvoj ženskoj tabli" je ipak izostalo. Rivalka Havranove bila je daleko iskusnija Janet Heg Dueštad. Srpska juniorka je sjajno startovala, u prve tri serije nadmašila je protivnicu – 6:0. Tada je norveška klupa zatražila tajm aut, posle koga je meč krenuo u drugom pravcu. Norvežanka je slavila 17:9.

Treći duel je mogao da odluči sve. Henrik Larsen je imao "meč loptu" da obezbedi trijumf Norveškoj, dok se Milenko Sebić borio da produži susret. Obojica strelaca su imali uspone i padove, osećao se pritisak kod obojice, ali Sebićevi živci su ipak bili jači. Smenjivali su rivali se u vođstvu i često bili izjednačeni. Tako je bilo i posle 14. hica – 14:14. Sebić je prvi ispalio 15. hitac, pogodio relativno skromnih 10,0, ali Larsen je bio još nesigurniji – 9,4. Naš strelac je izborio dva poena za pojedinačni trijumf 16:14 i ostanak Srbije u borbi za zlato.

Streljački savez Srbije

U četvrtom meču Teodora Vukojević je opravdala ulogu favorita i nadmašila Norvežanku Pernile Nor Viberg 16:8, pa je o šampionu odlučivao meč miks parova.

Teodora nije napuštala vatrenu liniju, jer upravo je ona bio deo našeg miks tima u poslednjem susretu. Prodružio joj se Lazar Kovačević, a s druge strane našli su se Jon Herman Heg i Janet Heg Dueštad.

Norvežani su u prve četiri serije nizali fantastične hice i poveli sa 8:0. Teodora i Lazar su uspeli da se približe i smanje razliku na 8:10, učinili meč neizvesnijim, ali norveški tandem je imao sigurniju ruku u završnici, stigao do 16. poena – 16:10 i zlatnog odličja za svoju zemlju

Puška, meč za zlato: Norveška – Srbija 3:2 (Jon Herman Heg – Lazar Kovačević 17:13, Janet Heg Dueštad – Aleksandra Havran 17:9, Henrik Larsen – Milenko Sebić 14:16, Pernile Nor-Vol – Teodora Vukojević 8:16, Janet Heg Dueštad/Jon Herman Heg – Teodora Vukojević/Lazar Kovačević 16:10)

Puška, meč za bronzu: Italija – Nemačka 2:3


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Izazov vredan milion dolara

Apple je objavio izazov s nagradom od milion dolara za testiranje njihovog novog AI sistema bezbednosti, označavajući novi korak prema bezbednoj, inovativnoj tehnologiji za korisnike iPhone uređaja.

Zimo

10:30

4 h

Novo Sport Video Menu