Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

23.10.2024.

15:23

Srbija sa osam predstavnika na Ligi šampiona u Beogradu

Beograd će u petak i subotu biti domaćin Lige šampiona vazdušnim oružjem, a Srbiju ćepredstavljati osam strelaca, saopšteno je danas iz SSS.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Streljački savez Srbije

Takmičenje će biti organizovano u sali beogradskog hotela "Falkenštajner".

"Srbija, kao domaćin, ima obezbedjeno učešće i na turniru puškom i pištoljem, a uz naš tim učestvovaće još po tri reprezentacije na osnovu pojedinačnih evropskih rang listi sastavljenih prema bodovima. koje su plasmanima na velikim takmičenjima u 2024. skupili članovi nacionalnih timova. Svaka ekipa je sastavljena od po dva muškarca i dve žene", saopštio je SSS.

Srbiju će u disciplini vazdušni pištolj predstavljati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Jelena Todorović i Jovana Todorović.

U disciplini vazdušna puška za Srbiju će se takmičiti Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Teodora Vukojević i Aleksandra Havran.

Streljački savez Srbije

"Partnerka Damira Mikeca u zlatnom olimpijskom miks timu, Zorana Arunović, propušta takmičenje iz istog razloga zbog koga je odustala od finala Svetskog kupa u Nju Delhiju. Zorana je poslednja dva meseca imala dosta obaveza i aktivnosti vezanih za njene uloge u sportskim komisijama Olimpijskog komiteta, Evropskog olimpijskog komiteta i Antidoping agencije Srbije, pa nije u pravoj formi", navode iz OSS.

Pored Srbije učestvovaće Nemačka (puška i pištolj), Italija (puška i pištolj), Turska (pištolj) i Norveška (puška).

U petak od 10.30 do 17.30 biće održani polufinalni mečevi. Obe selekcije Srbije će se u polufinalu sastati sa Italijom. Meč srpskih i italijanskih strelaca puškom počinje u 10.30, a duel istih selekcija u polufinalu LŠ pištoljem biće održan četiri sata kasnije. Preostala dva polufinala su Norveška - Nemačka (puška u 12.30) i Nemačka - Turska (pištolj u 16.30).

Pobednici polufinala LŠ će se u subotu boriti za zlato, a poraženi za bronzu. Sem ekipnog biće održano i revijalno pojedinačno takmičenje, u kome će učestvovati po dvoje strelaca iz svake ekipe.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

4 h

Novo Sport Video Menu