Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

15.10.2024.

12:49

Veliki uspeh za Srbiju – troje sportista u najboljih 10 na svetu

Slovenija je bila domaćin svetskog prvenstva u streličarstvu u disciplini 3D mete u kojoj se gađaju gumene makete životinja koje su napravljene u prirodnoj veličini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Streličarski savez Srbije



Pored gađanja u standardne mete, što je olimpijska disciplina i ujedno najpopularnija disciplina ovoga sporta, 3D je pokušaj da se streličarstvo vrati korenima, gađanju na otvorenom prostoru, u ovom slučaju, u gumene mete.

Mokrice su bile mesto održavanja svetskog šampiona ta na kome je učestvovalo preko 30 zemalja a srpski predstavnici postigli su veliki uspeh, do sada najveći u ovoj disciplini. Treba reći da i 3D ima nekoliko različitih lukova: tradicionalni, goli, složeni i dugi luk.

Naši reprezentativci su u Sloveniji ostali bez medalje ali i pored toga uspeh koji su ostvarili je u najmanju ruku iznad svih očekivanja. Najuspešnija je bila Ingrid Vasiljević koja je u discipline goli luk za žene osvojila šesto mesto. U najboljih deset na svetu bili su i Dejan Varju – sedmomesto složeni luk, kao i Franja Polik koji je bio deveti u tradicionalnom luku.

Preostali naši reprezentativci bili su: Karolj Koroknai - 22. mesto goli luk, Atila Feješ Klapka 23. mesto dugi luk,  Aleksandar Cvejić – 28. mesto složeni luk, dok su u tradicionalnom luku Stevan Josipović, Tatjana Ergen i Branko Čolić zauzeli 24, 37. i 51. mesto.

Naredne godine domaćin Evropskog prvenstva u 3D streličarstvu biće Srbija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu