Nova vest
Pojedinačni sportovi 6

8.8.2024.

10:34

Skandal kakav se retko viđa – Ruskinja otrovala protivnicu, ide zatvor!

Ruska šahistkinja Amina Abakarova doživotno je suspendovana jer je navodno otrovala protivnicu na jednom turniru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Četrdesetogodišnja Abakarova je optužena da je deset godina mlađu rivalku Umajgnat Osmanovu otrovala prilikom šampionata Dagestana početkom avgusta.

Ruski mediji navode da je da, pored doživotne suspenzije od tamošnjeg Šahovskog saveza, Bakarovoj preti i odlazak uzatvor.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak incidenta, a na njemu se može videti kako Ruskinja mirno prilazi tabli na kojoj je Osmanova trebalo da igra, da bi zatim, navodi se, po šahovskoj tabli razmazala potencijalno smrtonosnu količinu žive.

Da situacija bude još "čistija", ona je neposredno pre ovog čina pitala ljude da li kamere funkcionišu, na šta je dobila negativan odgovor.

Oko pola sata nakon što je krenula svoj meč, Osmanova je počela da se oseća loše, te se požalila na mučninu i vrtoglavicu.

Ubrzo joj je ukazana pomoć, a nakon pregledavanja snimak policija je ekspresno pozvana i Abakarova je privedena.

"I dalje mi je loše. Posle prvih par minuta krenulo je da mi ponestaje vazduha i osetila sam ukus gvožđa u ustima. Ne znam kako bi se sve završilo da nisam na vreme sve skapirala", rekla je 30-godišnja Osmanova za "RT".

Ruski mediji su nešto kasnije objavili i policijski izveštaj, u kojem je Abakarova praktično priznala zločin.

Ona je navela da je želela da protivnicu udalji sa turnira iz ličnih razloga. Plan, doduše, nije bio da je ubije ili teže povredi, već samo uplaši.

Abakarova je trenutno u pritvoru, a potencijalno je čeka i do tri godine zatvora.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu