Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

7.9.2024.

18:10

Trijumf Danbara, Roglič pred ukupnom pobedom na Vuelti VIDEO

Irac Edi Danbar pobednik je pretposlednje, 20. etape na Vuelti.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Biciklista tima Džejko Alula trijumfovao je na planinskoj, kraljevskoj etapi od Viljarkaja do Pikon Blanka u dužini od 172 kilometra.

Njemu je to bila druga etapna pobeda ove godine na Vuelti, posle odličnog finiša na usponu Pikon Blanko na cilj je stigao u vremenu 4.38:37.

Drugi je na cilj stigao sa sedam sekundi zakašnjena Enrik Mas iz Movistara, dok je vodeći u generalnom plasmanu, Slovenac Primož Roglič bio treći sa 11 sekundi zaostatka za pobednikom.

Rogliču je to bilo sasvim dovoljno da zadrži crvenu majicu i praktično obezbedi pobedu, iako je ostalo da se u nedelju vozi još individualni hronometar u Madridu.

"Ovo je slađa pobeda od one prve. To kako sam pobedio nije onako kako sam zamišljao. Uvek sam zamišljao da sam na vrhu uspona. Dobro sam se osećao u drugom delu trke, imao sam dobru procenu, znam ovaj uspon sa trke oko Burgosa. Malo drugačije je nego na profilu, tako da sam morao da se obezbedim za dobru završnicu. Nisam hteo da gubim snagu na usponu, imam zakašnjenje od 12 minuta, znao sam da me niko neće juriti. Samo sam pet momaka završavamo Vueltu, ali svi su bili sjajni. Imao sam dobre, imao sam loše dane, sve je to deo procesa. Biće još uspona i padova, sada želim da uživam i da ih podelim sa važnim i dragim ljudima", rekao je Danbar posle pobede.

Roglič je pred poslednji dan povećao prednost nad drugoplasiranim Benom O'Konorom za još osam sekundi, tako da sada ima 2.02 minuta prednosti.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu