Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

28.8.2024.

15:30

Biciklistički maraton održan na Staroj planini

Biciklistički maraton održan je prethodnog vikenda na Staroj planini uz učešće 200 takmičara iz 10 zemalja.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Stara planina ponovo je postavljena na vrh svetske mape planinskog sporta. Više od 200 takmičara iz 10 zemalja sveta učestvovalo je u uzbudljivoj trail trci i prvom UCI biciklističkom maratonu. 

Organizatori Serbia Epic trka nastavljaju da promovišu svojevrsni festival zdravlja i sporta, orijentisan ka porodicama i svim generacijama, a sledeće trke ove serije zakazane su za 14. i 15. septembar na Zlatiboru.
Za prvi UCI biciklistički maraton u Srbiji vladalo je veliko interesovanje stranih takmičara, a staza koja je trasirana za potrebe ovog takmičenja ostala je trajno Staroj planini za dalje korišćenje. 

Na trail trci, na stazi dugoj 15 km, pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Miloš Urošević, drugo mesto pripalo je Marku Jeremiću, dok je treće mesto osvojio Ivan Đorđević. U ženskoj konkurenciji pobedila je Nevena Jovanović, na drugom mestu našla se Nataša Mićić, a na trećem Maja Radović.

Na trail trci 8 km u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Aleksandar Roman, drugo Nemanja Milić i treće Mladen Stojanović, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Aleksandra Radoičić, drugo mesto zauzela je Vedrana Popović, a treće Jovana Trivan.

Na MTB trci u kategoriji E-MTB 30 pobedu je odneo Andrej Vistavkin, drugo mesto zauzeo je Aleksandar Stopar, a treće Stevan Miletić. Pobednik kategorije Master B 60 bio je Igor Antić, dok je pobednik kategorije Master C 60 bio Branislav Golubović. Prvo mesto na MTB 30 Master B trci zauzeo je Ivica Todorov, a na drugom mestu našao se Igor Mahnjec. 


Na MTB 30 Master C trci pobedu je odneo Aleksandar Marić, drugo mesto osvojio je Dragoslav Bradić, a treće Dragan Grujić. Andrija Naunović pobedio je u kategoriji MTB 30 km, Damjan Stanišić zauzeto je drugo mesto, a treće Aleksandar Roman.

U kategoriji MTB 60 trijumfovao je Aleksandar Đurović, a na drugom mestu bio je Anton Karas, dok je na UCI elitnoj trci u muškoj kategoriji pobedio Martin Frej, drugo mesto zauzeo Milan Nešić, a treće Aleksa Rajković. 

U ženskoj kategoriji pobedu je odnela Dunja Ivanova, na drugom mestu našla se Bojana Jovanović, a na trećem Asja Borisova. Nagrade su uručili olimpijski šampion, bivši odbojkaš Slobodan Boškan i direktor JP Stara planina, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Goran Karadžić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu