Nova vest
Pojedinačni sportovi 5

20.8.2024.

12:12

Potpuni šok: U Parizu je svojoj zemlji doneo tri medalje – i promenio nacionalnost

Australijski biciklista Metju Ričardson (25) je nakon osvajanja tri medalje na Olimpijskim igrama u Parizu za Australiju rešio da promeni nacionalnost.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ričardson je  je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio tri medalje - srebro u pojedinačnom sprintu i keirinu i bronzu u ekipnom sprintu biciklizma na velodromu.

Nakon zavidnog uspeha je ipak odlučio da promeni nacionalnost i odsad će predstavljati Veliku Britaniju, što je odobrilo i upravljačko telo biciklizma UCI.

"Odlučio sam da 'spakujem ceo svoj život' i krenem da započnem sledeće poglavlje u biciklističkoj karijeri. Promena reprezentacije je bila teška odluka koju nisam olako prihvatio. To je bila lična odluka nakon pažljivog razmatranja moje karijere i budućnosti", iskren je bio dvadesetpetogodišnji biciklista.

Podsetimo, Ričardson je rođen u Mejdstonu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kao devetogodišnjak se preselio u Australiju zbog očevog posla i odrastao je u Vorviku.

Dvostruki je osvajač zlata na Igrama Komonvelta u biciklizmu na stazi, takođe je osvojio i najsjajnije odličje u timskom sprintu 2022, a poseduje i pet medalja sa svetskih smotri.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu