Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

18.8.2024.

19:20

Grouvs pobednik druge etape Vuelte

Australijski biciklista Kejden Grouvs pobedio je u drugoj, brdskoj, etapi španske trke Vuelta i preuzeo "zelenu majicu" kao najbolji sprinter

Izvor: Beta

Profimedia

Grouvs, koji vozi za "Alpecin-Deceuninck", etapu od Kaskaisa do Ourema (u Portugalu), dugu 194 kilometra, završio je za pet sati, 12 minuta i 55 sekundi.

Australijanac je u završnici trke bio brži od Belgijanca Vuta Van Aerta (Visma-Lease) i Novozelanđanina Korbina Džona Stronga (Israel-Premier Tech).

Prvo mesto u generalnom plasmanu i "crvenu majicu" preuzeo je Van Aert, koji je sa 5 sati, 25 minuta i 27 sekundi za tri sekunde brži od Amerikanca Brendona Meknaltija (UAE) i pet sekudi od Čeha Matijasa Vačeka (Lidl-Trek).

Treća etapa, takođe brdska, vozi se u ponedeljak od 13 sati, na deonici dugoj 191,2 kilometra od Louse do Kastelo Branka, takođe u Portugalu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Odbojka

Savez potvrdio: Kolaković i Gvideti odlaze!

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsedavao Đula Mešter, predsednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

OSSRB

10:30

12 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu