Nova vest
Pojedinačni sportovi 2

13.7.2024.

19:31

"Ako jurite snove, možete da ih uhvatite!" VIDEO

Tadej Pogačar je pobedom na 14. etapi Tur d'Fransa povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na najveće rivale.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Trijumf u prvoj etapi na Pirinejima, sa 39 sekundi ispred Jonasa Vingegora, učinio je da biciklista Emirejtsa ima 1:57 minuta prednosti u odnosu na prošlogodišnjeg šampiona.

Danac nije jednostavno mogao a isprati Pogačarov fantastičan finiš na 4,5 kilometra do kraja, kada je Slovenac napao i na cilj stigao sam, daleko pre ostalih.

Veruje se da bi naredna etapa mogla da bude i odlučujuća, pošto je ostalo još sedam etapa.

Po završetku trke, Pogačar je objasnio kako je došao do 79. pobede u karijeri.

"Bio je to čist instinkt. Pokušali smo a osvojimo etapu, mada nam je bio bitan sprint. U ovoj situaciji, Adam jejts je napao, Visma je pokušala da održi zaostatak. Video sam da ako prestignem Adama, on bi mogao da me pogura i to je bilo savršeno. Moram da se zahvalim vima iz tima za današnju trku. Bili su sjaj i i ovo je pobeda za sve kolege", izjavio je Pogačar i dodao.

"Plan je bio da dođemo do poslednjih kilometara i da krenemo u jak sprint, da uzmemo koji sekund prednosti i dobijemo etapu. Na kraju je ispalo i bolje. Super sam srećan što je bilo ovako. Ipak, hajde da zadržimo momentum i dobru energiju u timu. Da pokušamo da sačuvamo noge i održimo poziciju".

Pogačar piše istoriju, veruje da je sve moguće ako se to jako želi.

"Pobediti jednu etapu na Turu je nešto što kao klinac nisam mogao ni da zamislim. Mark Kavendiš i sve te njegove pobede, mislio sam da je on sa druge planete i da to nije dostižno. Ali ako jurite snove možete da ih uhvatite", zaključio je lider na Tur d'Fransu. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu